Udruga za očuvanje planeta I stvori Bog zemlju u petak, 28. veljače 2020.  u 17:00 sati u dvorani uz Baziliku Srca Isusova, Palmotićeva 31, Zagreb organizira drugu radionicu o primjeni enciklike pape Franje Laudato si – o brizi za zajednički dom u svakodnevnom životu.

Temaje sprječavanje nastanka otpada, njegovo pravilno razvrstavanje i ponovna uporaba čime se, uz novčanu uštedu, štede i prirodni resursi, smanjuje onečišćenje kao i emisije stakleničkih plinova odgovornih za klimatske promjene.

Papa Franjo je Zemlju ubrojio među „siromahe“ kojima je potrebno naše milosrđe. Jer, kako piše u enciklici:

Ta sestra jeca zbog zla koje joj nanosimo, zbog neodgovornog korištenja i zlouporabe dobara koje je Bog stavio u nju. Odrastali smo misleći da smo njezini vlasnici i gospodari, kojim je dopušteno pljačkati je do mile volje. Nasilje koje prebiva u ljudskom srcu, ranjeno grijehom, očituje se također i u znakovima bolesti koje primjećujemo u tlu, vodi, zraku i živim bićima. Zbog toga se među najzanemarenije i najzlostavljanije siromašne ubraja naša potlačena i opustošena zemlja.“

Osnivači Udruge žele svojim radom potaknuti vjernike da u punoj slobodi, iz zahvalnosti i ljubavi prema Stvoritelju, promijene ponašanje i životne navike koje doprinose ekološkoj krizi.

Sunčana Matić iz Službe za odnose s javnošću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost upoznat će nas s načinima kako smanjiti količinu otpada u kućanstvu te kako ga pravilno odvajati i reciklirati. Predviđeno vrijeme trajanja edukacije je 2 sata.

Vidimo se.