Božić je za manje od tjedan dana, a ti još ne znaš što pokloniti najbližima? Što kažeš na jedan šalabahter? Ali naravno, ne bilo kakav, već onaj za život! Dođi po svoj primjerak u SKAC Uredu svakim danom od 09:00 do 16:00, ne zaboravi na adventsku akciju koja još kratko traje – platiš 2, dobiješ 3!

Gdje sreća sviće
Pomoć mi je potrebna! Imam 30 godina, nisam sretna, u molitvi pronalazim mir i spas, i od Boga stalno nešto tražim, ali ne dobivam ono što želim. Nesretna sam u ljubavi, živim još uvijek s roditeljima (oni su okej, ali mama mi stalno prebacuje što se nisam udala i još puno toga). Još nisam diplomirala, fali mi jedan ispit do kraja. Nezadovoljna sam poslom, želim imati svoju obitelj i živim u maloj sredini koja je očajna! Što da učinim, osim da pozitivno mislim?

Pišući, gledajući, razmišljajući… pitam se mora li baš uvijek naš kršćanski odgovor na životne probleme biti: „U molitvi pronalazim spas i mir“? Kako treba, kad su sve druge mogućnosti iscrpljene. (Slučaj ostarjelog subrata redovnika koji hodajući po samostanskom vrtu moli krunicu, a na upit kako je, odgovorio je: „Vidiš kako mi je kad sam spao na krunicu!“
Imati 30 godina, imati ruke, noge, glavu i dušu – a reći: nesretan sam – besmisleno je. Upotrijebi se! Stavi u optjecaj sebe koja si sama sebi povjereni talent! Ako ne ide ovako, ide onako. Ako se ne može glavom kroz zid, može se oko zida. Kad se životni sustav zamrzne – onda ga treba „resetirati“. Kad karta ne ide, pa ne ide – onda špil treba dobro promiješati. Uzmi dan – lunjaj po brdima, sama sebi pričaj, pričaj Bogu; sagledaj što se može, a što ne može – i povuci poteze! Beskrajne su mogućnosti… upiši tečaj ronjenja, promjeni grad stanovanja, idi u Indiju, ufuraj se u njihove bizarnosti, dvori umiruće. I pazi dobro gdje sreća sviće!

Od srca, p. Luka