Igra ili čitanje? Šalabahter nudi oboje. A to nije sve – može biti i savršen božićni poklon. Možeš ga nabaviti u petak nakon mise mladih u 20:30, a i svaki dan u SKAC Uredu od 09:00 do 16:00 h. U tijeku je i adventska akcija, platiš 2, a uzmeš 3!

Čudesa
Dragi p. Luka! Kako biste vi definirali Providnost i bi li i ona spadala u kategoriju čuda (možda onu naših malih, privatnih čuda)? Ja si to tumačim kao neko izravno Božje uplitanje u naš život, tako da nam radi i daje neke stvari koje inače ne bi došle i nastale same od sebe.
Raspon tih uplitanja kreće se od nekih minornih stvari (recimo kao kad danima bezuspješno tražim po gradu cipele i onda, kad sam već na izmaku snaga, uđem u zadnji dućan i nađem cipele svojih snova), pa sve do nekih za koje sam gotovo sto posto uvjerena da su nekako programirano dane „odozgor“. Primjerice, moja obitelj živjela je u dvosobnom stanu. Kako su godine išle, mi smo sve više rasli, a stan kao da se proporcionalno smanjivao. Roditelji su počeli tražiti neki novi, veći stan za nas, ali bez uspjeha. Ta je potraga trajala nekoliko godina i situacija je već bila „na rubu propasti“ (naš međusobni suživot bio je opasno ugrožen, „grizli smo se k’o vukovi“). I onda je jedan dan iskrsnuo neki oglas za stan i sve se savršeno poklopilo, na zadovoljstvo svih uključenih strana! I tako je priča dobila happy end! Još se i danas sjećam kako je mama danima iza toga svima govorila kako je to bila Providnost. Je li to pravi način shvaćanja i poimanja toga, što god to bilo? Sloboda, savjest…

Upravo tako, čudo je Božje da se događaji života, unatoč bezbroj nemogućih kombinacija, ipak u konačnici poslože u skladnu cjelinu! Čudesna je ta koordinacija svega: to da naša traženja završavaju nalaženjima, pa čak i da naša lutanja i grijesi ulaze u smislenost našeg života. Čudesno je da smo uporno vođeni cilju, nešto kao kad lošeg igrača šaha suigrač svojim potezima poštopoto želi dovesti do pobjede. To je ta Božja nevjerojatna i dosjetljiva ljubav, koja nas „preneražava“ i daje nam vidjeti da je život zemlja njegovih čudesa!

Od srca te pozdravljam, p. Luka