Dragi naši,

U subotu 9. travnja uputiti ćemo se prema Modravama. Cilj nam je susresti Boga u stvorenju i stvorenome kroz konkretan rad: orezati maslinove grančice, prihraniti masline, urediti okoliš maslinika. Nije ovo tek izlet na Modrave, niti još jedna volonterska akcija. Ovo je eksperiment (španj. experiencia), ilitiga po naški: iskustvo.

Sveti Ignacije opisuje iskustvo kao umješnost, sposobnost da se vode poslovi, a koja nastaje u dodiru sa životom. Iz kušanja nastaje iskustvo. A tebe pozivamo da s nama kušaš: hladnoću vjetra i toplinu sunca, susret s drugom osobom i s dragim Bogom, doručak uz more, žuljave ruke, težinu čekića, hrapavu rukavicu, miris maslinova lišća, samog sebe i svoje granice.

Na Modrave idemo autobusom, u subotu 9. travnja oko 03:30 polazak kod Lisinskog. Predviđeni povratak u Zagreb je u 22:00h.

Trošak autobusa i dijela hrane iznosi 180 kn. Po prijavi ćete dobiti daljnje podatke za uplatu. 

Eksperiment se organizira za mlade od 18 do 35 godina. 

Ukoliko netko nije u mogućnosti ići, a voljan je podržavati ovakav oblik rada, može to učiniti i uplatom na račun. Donacije ćemo iskoristiti za kupovinu rukavica i škara kojima ćemo orezivati masline. 

Broj računa : HR9124840081500146100 

Opis plaćanja: donacija_grančice_22

Prijave su otvorene do kraja ožujka, ili do popunjenja mjesta.