Slavimo 500-tu obljetnicu obraćenja našega oca Ignacija Loyole koji je u Manresi onomad zapisivao iskustva susreta s Bogom u bilježnicu prvih duhovnih vježbi. Prilika je to da i mi uz svečev zagovor i naputke uredimo život, doživimo obrat, unesemo promjenu i darujemo svoje vrijeme Bogu na slavu, a ljudima na korist. Kako?

Otkrijte to u suradnji s nama u SKAC-u i Magis-u! Za početak htjeli bi vam ponuditi razne mogućnosti volontiranja, mentoriranja i sudjelovanja u našim ljetnim programima. Predstavljanje istih bit će u dva moguća termina: 26. ili 28. listopada od 20:00 do 21:30, a najaviti se možete ovdje (pomoglo bi nam u pripremi aktivnosti, prostora, okrjepe i možebitnog obavještavanja uoči samog događaja, ali dobrodošli ste i bez najave).

Na susretu će biti predstavljanje programa Jednostavno ljeto i Magis 2022., te konkretne informacije za one koji žele stjecati znanja i pomagati na području formacije mladih, logistike, financija, marketinga, promocije, kulture i sporta itd. Bit će prilike za vaša pitanja, zajedničko razlučivanje te druženje nakon formalnog dijela. Bilo da ste naš član, volonter, sudionik nekog od programa, alumni ili se tek želite aktivirati, dobrodošli ste graditi Crkvu zajedno s nama!

Jednostavno ljeto uključuje pripremu programa za srednjoškolce, studente i radnu mladež, internacionalnu grupu i naše alumnije na našim Modravama, kao i njegovanje maslina i obnovu suhozida kroz godinu.
Magis 2022. je projekt europskih isusovaca, a Hrvatska je dobila čast biti domaćinom u jubilarnoj godini obraćenja sv. Ignacija čija će svečana završnica biti u Solinu 31. srpnja 2022. Od 24. srpnja 2022. ugostit ćemo 350 mladih iz zemalja Europe na više od 30 lokacija gdje će oni u suradnji s našim mladima provoditi eksperimente iz područja duhovnosti, hodočašća, služenja, umjetnosti, društva i kulture.

Ukoliko imate pitanja:
o samom susretu možete se javiti na: volonterski.centar@skac.hr
o programu Jednostavno ljeto možete se javiti na: modrave@skac.hr
o programu Magis 2022. možete se javiti na: pastoralmladih@isusovci.hr

Ako se ne možete aktivno uključiti, nama će puno značiti i vaše molitve za mlade, za sve koji se trude služiti im i za Družbu Isusovu.
Svako dobro,
P. Tomislav Špiranec