U tijeku su pripreme za još jedan vikend ‘Možda baš isusovac?’, namijenjen muškim osobama koje razlučuju poziv i mlađe su od 40 godina.

Vrijeme održavanja je 2. do 4. prosinca, a mjesto Sljeme, točnije isusovačka župna kuća Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata.

Datum održavanja koji uključuje spomendan misionara sv. Franje Ksaverskog nije slučajan. Veliki Ignacijev prijatelj jedan je od ‘zaslužnih’ zbog kojih je isusovačka kuća ‘cijeli svijet’. Na molbu portugalskog kralja, Ksaverski je sredinom 16. stoljeća, u dva dana sredio život, kako bi iskoristio priliku za misionarenje u Indiji. Teško putovanje koji mnogi nisu preživjeli, trajalo je više od godinu dana. A kad je stigao u Gou, tadašnje središte portugalskog carstva u Aziji, on nije namjeravao ostati na mjestu.

Do vremena kada je Ksaverski svršio svoju misiju, tada mala Družba Isusova našla se u mreži misijskih postaja koje su danas poznate kao Indija, Malezija, Indonezija, Japan… Utemeljio je škole koje su odgajale djecu domaćeg stanovništva i portugalskih kolonijalista, doveo tiskarski stroj u Gou i namjeravao uspostaviti prvu akademsku razmjenu na razini Istok-Zapad.

Snagom imaginacije i energije, Ksaverski je tvorac priče o uspjehu. Do njegove smrti više od 70 isusovaca djelovalo je diljem Azije. Preuzimao je inicijativu, a posebno se isticala njegova domišljatost kad je napustio Japan kako bi iskoristio priliku koja se otvarala u Kini.

Ovaj nadahnjujući svetac koji je pomicao granice, može i tebe nadahnuti za isusovačku pustolovinu, a za početak, dođi na vikend i upoznaj isusovce izbliza!

Svrha programa je omogućiti okruženje u kojem ćeš na ignacijevski način ući u razlučivanje o svom pozivu, a uključuje zajedničku rekreaciju, osobnu molitvu u tišini, rad, dnevno duhovno vođenje, svetu misu, klanjanje i priliku za sakrament pomirenja.

Vikend vodi p. Mislav Skelin, zajedno sa subratom p. Tomislavom Rukavinom. Dođi i u zajedništvu i isusovcima otkrivaj nije li poziv na domišljatost, herojstvo i ljubav u družbi Isusovoj upućen baš tebi?

Prijaviti se možeš ovdje: PRIJAVNICA ZA MOŽDA BAŠ ISUSOVAC. Ukoliko imaš pitanja o samom programu, javi se na: mislav.skelin@skac.hr.

*U tekstu su korištene priče o sv. Franju Ksaverskom iz knjige ‘Herojsko vodstvo’, autora Chrisa Lowneya.