Projekt “72 sata bez kompromisa” i ove godine započeo je otvorenjem uz svetu misu koju je predvodio pater Tomislav Špiranec i podjelu akcija i volonterskih majici. Otvaranje projekta bilo u dvorištu bazilike Presvetog Srca Isusovog, gdje su se okupili volonteri i voditelji akcija te brojni drugi organizatori i sudionici. 

Misno slavlje započelo je u 18.30 prije kojeg su se voditelji akcija okupili te se pripremali za samu dodjelu akcija. Na otvaranju  je bio velik broj studenata te srednjoškolaca koji su se prijavili na beskompromisno volontiranje, sedamdeset i pet voditelja akcija i organizatori kao i volonteri SKAC-a Palme.

Evenđeljem po Luki, u kojem Isus izgovara “Jao vama!” izrazio se poticaj volonterima da zdušno i beskompromisno uđu u projekt ne razmišljajući o uloženom i dobivenom, već o iskrenom davanju te ulasku u Kraljevstvo Nebesko. U homiliji je pater naglasio važnost davanja sebe i Krista drugome te poželio mir i blagoslov u radostima i teškoćama s kojima će se volonteri susresti.

Na samom kraju okupljenima se obratila i voditeljica projekta u Zagrebu, Petra Borošak. Zahvalila je ondje okupljenima na sudjelovanju i odazivu te uputila u sami ovogodišnji projekt. Uslijedile su upute volonterima i voditeljima za uvod u nadolazeće akcije. Nakon završne pjesme, krenula je podjela akcija gdje su voditelji okupili svoje volontere, upoznavali se, podijelili majice i uveli u zadatke. 

Akcije su krenule danas, već u rano jutro, a do sutra navečer unijet će radost u brojne živote te  radno, socijalno i ekološki osvijestiti Božju prisutnost svima oko sebe. Projekt završava u nedjelju, misom zahvalnicom u 12.15, također u Palmotićevoj. 

U ovom volonterskom maratonu svi su pozvani zagrliti srcem, neka je sretno!

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]