Svakodnevno se susrećemo s brojnim situacijama koje od nas traže odabir i donošenje odluke. Ono što odaberemo sada, određuje naš život sutra. Ono kako živimo sada, posljedica je naših prijašnjih odluka. Promatrajući svoj život nameću nam se brojna pitanja. Jesmo li dobro odlučili? Jesu li nas naše odluke približile Bogu? Kako prepoznati što je Božja volja za naš život?

Sv. Ignacije je vjerovao da Stvoritelj komunicira izravno sa svakim od nas, a sam se neprestano trudio prepoznati vode li ga njegove odluke većoj povezanosti s Bogom. No, kako možemo biti sigurni da smo prepoznali Božji glas i da smo donijeli odluku u skladu s Božjom voljom?

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira trotjedni online tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja kroz koji se polaznici imaju priliku upoznati s mudrostima i načelima kojima se vodio sv. Ignacije u postupku razlučivanja i kvalitetnog donošenja odluka. Voditelj tečaja je p. Tvrtko Barun sa suradnicima, a tečaj se održava kroz tri tjedna, u periodu od 4. do 21. listopada 2021. godine.

U prvom tjednu polaznici će se upoznati s temeljima Ignacijevog razlučivanja. Drugi tjedan predavanja proučit će Ignacijeva ”Pravila za razlikovanje duhova” te naučiti više o iskustvu unutarnjih napetosti i pokreta. U završnom tjednu slijedi upoznavanje s pretpostavkama i granicama razlučivanja Božje volje, kao i za praktične metode za donošenje odluka.

Za sudjelovanje na online tečaju, osim tehničkih preduvjeta (računalo, Internet i Zoom platforma), od sudionika se traži redovito praćenje jer se predavanja ne snimaju, a svako predavanje pretpostavlja poznavanje prethodnog sadržaja. Također je važna interaktivna komunikacija na predavanju i marljivo izvršavanje domaćih zadataka, što podrazumijeva osobni rad od otprilike tri sata.

Broj polaznika je ograničen, a jedan od glavnih kriterija izbora polaznika bit će važnost, ozbiljnost i konkretnost odluke ili dvojbe pred kojima se prijavljeni nalaze (što je i jedno od pitanja u upitniku prijave).

Prijave su moguće putem linka: https://forms.gle/wUNBe35yPRd71Dvi9

Rok za prijave je četvrtak 3. listopada, a sva dodatna pitanja i informacije mogu se dobiti na email adresi: manreza@ignacije.hr

Ovaj tečaj izvrsna je prilika da naučimo vode li nas naše odluke i izbori većoj povezanosti s Bogom.