Svrhovitost. Jaka riječ i ujedno glavni razlog zbog kojeg prodajemo brod SOLMAR 600. Riječ je o brodu koji je SKAC-u darovao jedan dobročinitelj i koji je zadnje dvije godine bio izvor neopisive radosti Modravašima, kako onima koji su odlazili na izlete na kraju termina tako i onima koji su vježbali vještine vožnje na njemu. Međutim, to je ujedno i brod koji možemo koristiti samo ljeti, isključivo na moru te koji na početku i na kraju ljeta moramo dizalicom porinuti u more/podignuti ga i pohraniti na suhi vez.

Na Modrave se može doći samo suhozidom i brod nam je potreban za prijevoz hrane, vode, šatora, alata, ostalih materijala potrebnih za održavanje. Mi smo na Modravama tijekom cijele godine, barem jedan vikend mjesečno. Brinemo o tom našem komadiću raja, o masliniku i čitavoj modravskoj „infrastrukturi“.

Kad smo kod maslina, one su i prevagnule u našoj želji/potrebi da kupimo aluminijski brod s ravnim dnom. Naime, prije 10 dana smo išli u berbu i s obzirom na kompleksnost i cijenu skidanja broda sa suhog veza, porinuća i vraćanja natrag – 171 kilogram maslina koje smo ubrali, po suhozidu smo u rukama nosili do kombija. Preživjeli smo, ali i shvatili da bi nam život na Modravama i brigu o njima nemjerljivo olakšao praktičniji brod.

Aluminijski brod slične je veličine, ali lakši i fleksibilniji za spuštanje u more. Možemo ga koristiti tijekom cijele godine, jednostavnije i bez troškova porinuća/podizanja. Prikolicom ga možemo prevesti bilo gdje i spustiti u vodu ili more bilo kad. Jednostavno(st), bolje služi svrsi. 🙂 I nismo sami došli ni do aluminijskog broda s ravnim dnom. Jednom prilikom s takvim nam je brodom u pomoć pristigao jedan bivši Modravaš. I taj isti čovjek želi nam po vrlo povoljnoj cijeni prodati taj brod koji je sam prilagodio i preuredio te uz njega i dva vanbrodska motora, puno jača od trenutnog.

Veći dio novca za novi aluminijski, brod prikupili bismo prodajom „starog“ pa niže navodimo specifikacije i detalje.

Model broda:  SOLMAR 600 dizel

Godina proizvodnje: 2018

Vrsta veza: Komunalni vez

Duljina plovila: 5,95  m

Širina plovila: 2,25 m

Broj osoba: 8

Vrsta motora: Unutarnji, dizelski

Snaga motora: 12 kW

Cijena broda je 10.000,00 eura, a imamo i pripadajuću prikolicu koju također prodajemo za 2.000,00 eura. Lokacija broda su Drage Pakoštanske (suhi vez). Za dodatna pitanja budite slobodni pisati nam na mail skac@skac.hr

Proslijedite ovaj oglas dalje i hvala na tome!