Dragi SKAC-ovče,

Dvadeset blagoslovljenih godina je iza nas, a nadamo se i više od dvadeset ispred. Puno avantura smo prošli zajedno. Mnoštvo nezaboravnih trenutaka doživjeli. Toliko blago zakopano jedno u drugome pronašli. I cijelim putem svakim korakom nailazili na Njega. Onoga koji nas je ovdje u svoje ime i okupio. 

U SKAC-u zbilja ima puno raznih programa i aktivnosti. Od modravskog ljeta do 3D-a. Od duhovnih vježbi do volontiranja. Od pjevanja u SKAC zboru do eksperimenata. No znaš li što čini samo srce SKAC-a?  

Ti.

SKAC bez tebe je samo skac. Prazni kat s nekoliko soba.

Ali kada si ti tamo…

Kada si ti tamo taj kat se budi.

Zidovi počinju disati.

Svaka soba svoju priču pričati.

A hodnik… Hodnik postaje prometniji od slavonske avenije. Taj hodnik više nije samo hodnik. Postaje hodnik života. Hodnik susreta. Susreta živoga Boga. 

Vjerujemo da ti voliš SKAC, ali prijatelju, koliko tek SKAC voli tebe! Koliko mi tek volimo kada zajedno s drugima napraviš onaj melodičan žamor prije početka 3D-a. Ili kada samo tiho promatraš sa strane svijet oko sebe. Koliko volimo kada dođeš kod patera na razgovor, a još više kada te vidimo četvrtkom pred Presvetim. Kada Gospi u kapelicu doneseš cvijet. Kada sliku koju si predivno oslikao zakačiš na naš zid.

Koliko volimo kada nam zasviraš na gitari ili zapjevaš na misi mladih. Kada samo navratiš gore jer si bio u prolazu pa na hodniku izvučeš citat i tražiš ga u Bibliji. Koliko volimo kada nam daruješ svoj osmijeh i zagrljaj. Smiješan vic ili mudru riječ. Kada s nama podijeliš svoju radost i tugu. Svoj uspjeh i poteškoću.

Koliko volimo kada vidimo kako rasteš i razvijaš se u onu čudesnu osobu kakvom te Bog zamislio. Zapravo, čudesan si bio već kad si k nama došao, ali nevjerojatno je to polako otkrivati. Koliko volimo kada te nije strah biti ono što jesi. I da, to znači da volimo i kada ti je prva stvar koju napraviš kada dođeš u zelenu sobu – otvaranje frižidera. Ne brini, taj frižider će uvijek biti tu za tebe. A najviše od svega volimo kada vidimo da nam kroz sve to ti daješ dio sebe. Onaj najbolji dio sebe. Najstvarniji dio sebe. Njega. Ti nam daješ Njega, a mi istovremeno Njemu zahvaljujemo što nam je dao tebe.

Ti koji ovo čitaš. Možda si sada dio SKAC-a, možda si nekada bio. Možda je to bilo pet godina, a možda  samo pet dana. Bez obzira na sve to, dio si naše povijesti. Dio si nas. Komadić si jedne velike puzzle pune Ljubavi. Hvala ti na svemu! Na svakom zagrljaju, osmijehu i riječi, talentu koje si donio u našu obitelj. Ma hvala ti i na svakoj kuni koju si za nas izdvojio. Perilica dulje živi uz Calgon, a SKAC dulje živi uz tebe!

A ti koji još s nama nisi bio, dođi nam! Naša vrata su ti uvijek otvorena. Zapravo, pozvoni nam i netko će ti ih sigurno otvoriti 🙂

Jer SKAC – to smo mi.  

Ad maiorem dei gloriam SKAC-ovče,

Voli te tvoj SKAC Palma