Pred nama je blagdan Prikazanja Gospodinova, koji je ujedno i Dan posvećenog života. Odmah uz taj blagdan održat će se novi ‘Možda baš isusovac’ vikend. Od 3. do 5. veljače, slobodni muškarci do 40 godina, koji se prijave, provest će vrijeme u razgovoru i druženju, molitvi i radu s našim peterima, a svrha je omogućiti okruženje u kojem će na ignacijevski način ući u razlučivanje o svom pozivu.

Večer uoči tog vikenda, s četvrtka 2. na petak 3. veljače SKAC Palma i Župa Presvetog Srca Isusova organiziraju cjelonoćno klanjanje – da se posvetimo u svim zvanjima: kao svećenici, redovnici, muževi, žene, laici. Iako ‘Dan posvećenog života’ najčešće čestitamo redovnicima, svi smo pozvani na posvećeni život – neovisno o svom zvanju. Posvećeni život se oživljava u spoznaji onoga što je doista važno, i to ga čini hvalom Bogu, rekao je papa Franjo prilikom jedne proslave blagdana Prikazanja.

Posvećeni život tada postaje poziv svima protiv osrednjosti, protiv silazne putanje u duhovnom životu, protiv iskušenja da pristajemo na manje, protiv prilagodbe udobnom i svjetovnom životu, protiv jadikovanja, nezadovoljstva i plakanja nad sobom, protiv navike da se radi ono što se može i što se uvijek tako činilo – kazao je Papa.

Ako ti se srce pomaklo u čežnji za više u svom životu ili barem želiš da želiš takav život, pridruži nam se u molitvi za to na cijelonoćnom klanjanju ili se prijavi za vikend ‘Možda baš isusovac?’ i započni ‘posvetu’ svog života.

Prijaviti na vikend može se putem PRIJAVNICE, a za više informacija javi se na mislav.skelin@skac.hr.