Radosna srca vas pozivamo na peti online susret u ciklusu “Temelj(i) obitelji” koji je namijenjen (mladim) bračnim parovima. Tema o kojoj ćemo razgovarati u petak 26. travnja s početkom u 18:00 je “Moje dijete – digitalni urođenik?”.

Nalazimo se u vremenu koje se često naziva i digitalno doba. Naša svakodnevica ispunjena je uređajima digitalne tehnologije, a mobiteli su nešto što nosimo sa sobom gdje god krenemo. Svi znamo da to može imati puno prednosti, kao što je povezivanje s ljudima koji nam nisu u blizini, ali ono što nas sve brine su moguće negativne strane korištenja uređaja digitalne tehnologije. Posebno nas može brinuti ometajuća uloga mobitela u odnosima u kojima se nalazimo. No, puno je još toga što nas brine i što se pitamo, je l da?

Na radionici ćemo razgovarati o tome što misle znanstvenici i stručnjaci o tome koliko korištenja mobitela (i uređaja digitalne tehnologije) je optimalno za određenu dob djeteta, što djeca rade na mobitelima, ali i kako pronaći moguće alternativne aktivnosti u slobodno vrijeme. Dotaknut ćemo se i toga kako mobiteli mogu ometati naše odnose i interakcije, bilo oni roditeljski, partnerski ili neki drugi.

Na radionicu su primarno pozvani roditelji jer će veći dio biti usmjeren na dječje korištenje uređaja digitalne tehnologije, ali vjerujem da će nešto za sebe moći dobiti i oni koji žele poraditi na svojim odnosima u kojima su „prisutno odsutni“.

Radionicu će voditi Katarina Perić Pavišić, psihologinja i asistentica na Institutu Ivo Pilar, koja je doktorirala na temi roditeljskih učinaka na problematično korištenje interneta kod djece u ranoj adolescenciji.

Za susret se nužno prijaviti putem obrasca do 25. travnja. Predviđeno trajanje susreta je 90 minuta.

Za sva pitanja slobodno pišite na odnosi@skac.hr