Nemoj u duhovne vježbe ići da bi zaradio ljubav koju već imaš. Nemoj doći vježbati jer misliš da trebaš, da On to zaslužuje, da tebi to treba…

Ako ćeš doći s nama vježbati se u ljubavi prema Bogu – dođi jer želiš kušati besplatnost Njegove ljubavi!

Dođi i vježbaj čekanje, osluškivanje, prepoznavanje… Ma jednostavno: budi vjeran u nadi da će Ljubav doći.

Nemoj ići u ove vježbe ako još nisi doživio križ. Znaš ono – da ti je prekrižio sve tvoje planove u nekome trenutku… Nimalo se ne šalim. Bez križa u ove vazmene duhovne vježbe ne možeš ići jer nećeš moći prepoznati Onoga koji je dopustio križ da po njemu napraviš hod vjere do Ljubavi.

Ako imaš križ – svakako dođi. Ti si onaj kojeg najželjnije iščekujemo, jer se Uskrsli redovito ukazivao zajednici razočaranih, nesigurnih, umornih – onih čiji su životni planovi bili prekriženi. Budi dio zajednice koja čeka na skrivenog Boga. Prepoznajemo se po križu – jer se na Njem Bog najviše skriva, a Čovjek ogoljava. Dođi nam ogoljena srca, sa svim svojim ranama, jer samo tako ćemo imati istinsko zajedništvo s Uskrslim koji pokazuje svoje preobražene rane da kroz njih uniđemo sve do Srca!

Ne pitaj se jesi li spreman, jer nisu spremni bili:

  • ni žene na grobu;
  • ni Toma i ekipa u sobici;
  • ni Pero, Ivač i ekipa u brodici.

Zatekao ih je! Dopusti da i tebe zatekne u razgovoru s onima koji su Ga ipak prepoznali. Dođi k njima i traži ih pomoć da ustraješ u čekanju na Uskrsloga. Usudi se na neizvjesnost plovidbe, dok te On ne pozove na prismok i dadne ti poslanje.

Pričitaj više o vazmenim duhovnim vježbama i prijavi se.