Na drugu godišnjicu zagrebačkog potresa, 22. ožujka u 20 sati, Zaklada “Anamarija Carević” organizira donatorski koncert koji će okupiti glazbenike koji su povezani s Bazilikom Srca Isusova da zajedno izvedu Mozartovo remek-djelo. 

Akademski zbor Bazilike Srca Isusova PALMA redovito pjeva na misnim slavljima u Bazilici, a za ovu prigodu pozvao je i nekadašnje članove da se pridruže zboru i Orkestru Bazilike Srca Isusova.  Kao solisti nastupit će Daria Auguštan, Emilia Rukavina, Domagoj Dorotić te Luciano Batinić, a izvedbom će ravnati nekadašnji dugogodišnji voditelj Zbora, dirigent Robert Homen.  

Ovo Mozartovo zadnje i nedovršeno djelo podsjetit će nas na krhkost i nestalnost trenutka kojega se svi dobro sjećamo iako su prošle dvije godine: naše neizvjesnosti i straha za vlastiti život te tužne činjenice da ga je naša nikad prežaljena djevojka Anamarija Carević uistinu i izgubila. 

„Sjaj jutra pobijedit će noćnu tminu…“, govore da je izrekao Mozart pred sam kraj života, skladajući upravo grandiozan Requiem. U sjećanje na Anamariju zagrebački glazbenici uz vašu pomoć prikupljaju donacije za obnovu bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Dođite i podržite ovu plemenitu nakanu uz jedno od najvećih djela svjetske glazbene umjetnosti. Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.

Cijena ulaznice iznosi 120 kn, a učenici, studenti, umirovljenici i osobe u invalidskim kolicima ostvaruju popust pri kupnji.