Jučer je održano jako puno akcija za vrijeme 72 sata bez kompromisa, a među njima se posebno istaknula „Iz crnila u bjelinu“ koja je bila ispunjena emocijama, a čiji su se volonteri kući vratili puni dojmova.

Ovu akciju najbolje opisuje sam naziv. U samoj akciji volonteri su imali za zadatak okrečiti zidove kuće jedne starije korisnice Caritasa zagrebačke nadbiskupije. Iako je ovo bila možda jedna od fizički najtežih akcija i volontere je čekao veliki izazov, oni su se hrabro i beskompromisno “bacili” na posao.

Kako je sve prošlo i svoje osobne dojmove ispričala nam je voditeljica akcije Božena Ćubelić:

Naš dan je bio prepun dojmova, a vjerujem da je tako bilo i mnogim drugim volonterima.Kada smo došli na “mjesto radnje”, teško je bilo zaustaviti otkucaje srca koji su snažno podsjećali da je život u ovakvim uvjetima nešto apsolutno nedopustivo.

Gospođa (90 god.) je izgledala tako izgubljeno i prestrašeno kada smo došli, a sve što ju je okruživalo je potpuno dehumaniziralo situaciju.

Teško se bilo baciti na posao nakon tog “ringišpila” emocija, koji u tren iscrpi od siline naboja. Bilo je teško shvatiti odakle uopće krenuti, ali jednom kada su naši volonteri krenuli, bilo je nemoguće zaustaviti tu ljudsku težnju da učini dobro.

I učinili su veoma dobro!

Zaboravljajući na pauze, glad, žeđ, davali su se iz trenutka u trenutak toliko intenzivno da je bilo nemoguće umoriti se promatrajući ih.Jako sam zahvalna Bogu na ljudima danas, pokazali su što znači jednostavnost jer su bespogovorno uzeli alat u ruke i odlučno iz sekunde u sekundu mijenjali cijeli svijet u malome.

Divno je bilo biti maleni dio ove akcije koja će uz sutrašnje nove i svježe snage, vratiti dostojanstvo jednom Božjem djetetu (od 90 godina 🙂 )

Predivna gesta usmjerena na bakicu bila je učinjena i od strane Caritasa zagrebačke nadbiskupije. Bakica je nakon jako dugo vremena otišla na frizuru i vratila se kao nova ženica. Male stvari, velikom ljubavlju!!!

Ova akcija nam još jednom pokazuje kako naša mala djela nekome mogu značiti puno. Kako je to izgledalo na samoj akciji pogledaj u fotogaleriji.

 

Željka Jesih (volonterka promo tima 72 sata bez kompromisa)