Kakve veze imaju Ignacijevo iskustvo služenja bolesnih u Manresi i briga za konje u udruzi „MOGU“? Što je zajedničko plesu, održavanju parka prirode Kopački rit i ignacijevskoj duhovnosti?

Odgovori se nalaze u novom Magisovom filmu “Sentir y gustar – Kušaj i guštaj” koji započeo svoju turneju po Hrvatskoj. Snimljen je za vrijeme međunarodnog programa Magis Europe 2022 koji se održao prošlog ljeta u našoj zemlji, a nadahnut je životom sv. Ignacija i njegovim putom ka svetosti. Film donosi preko 50 svjedočanstava mladih koji su na temelju isusovačke tradicije odlučili iskoračiti u nepoznato iskustvo, vidjeti kakve to veze ima s njihovim uobičajenim životom i kako im po tome Bog prilazi. Moglo bi se reći da su preuzeli odgovornost i traže u svom životu više – magis, za sebe i druge s kojima ga dijele, istražujući što ih više vodi Bogu. Upravo je to i poziv upućen Magisovim filmom, a jedan od načina odgovora može biti i promišljanje o isusovačkom pozivu.

U tom duhu Hrvatska pokrajine Družbe Isusove organizira vikend promocije isusovačkih zvanja, za svećenika i časnog brata, u Osijeku, od 26. do 28. siječnja. U petak u 20:30 Misu mladih u Svetištu Srca Isusova, predslavit će promotor zvanja p. Mislav Skelin, a u subotu u 17:00h u Kinu Urania održat će se premijera filma ”Sentir y Gustar – Kušaj i guštaj”. Besplatne ulaznice za film rezervirajte putem sustava Eventim.

Misa i premijera bit će prilika susresti isusovce, razgovarati s njima i saznati više o isusovačkim programima za razlučivanje o zvanju. Ako si u prilici, dođi i druži se s nama u Osijeku!