Kako se bliži ljeto, tako se sve više i više informacija otkriva o ignacijevskom festivalu mladih koji se održava ove godine u Mađarskoj, Austriji, Rumunjskoj i Slovačkoj. U siječnju lansirana je web stranica događaja, u veljači otkriveni su razni eksperimenti koje će događaj nuditi i sada najnovija vijest – otvaranje prijava od 1. ožujka do 15. svibnja!

Ako ste stariji od 18 godina i mlađi od 35, slobodni od 1. do 9. kolovoza i spremni provesti 10 dana koji će vam promijeniti život s mladima kao što ste vi iz cijele Europe – ne oklijevajte, prijavite se! Magis vam može ponuditi mnogo toga: produbljenje tvog odnosa s Isusom, upoznavanje samog sebe, napuštanje svoje zone ugode, upoznavanje drugih ljudi i kultura, iskustvo ljepote stvaranja i naravno, jako puno zabave.

“Magis” u ignacijevskoj duhovnosti znači želju osobe da pronađe Božju volju za svoj život i ostvari ju na veću slavu Njegovu. S time na umu, ovaj događaj sastoji se od dva dijela. Od 1. do 7. kolovoza, svi će sudjelovati u jednom od 16 eksperimenata koji se održavaju ili u Mađarskoj ili u jednoj od susjednih zemalja. Za zatvaranje festivala od 7. do 9. kolovoza, sudionici svih eksperimenata okupit će se u Miskolcu u Mađarskoj te zajedno slaviti živog Boga.

Samo mjesec dana nakon festivala, u Budimpešti održava se 52. Internacionalni Euharistijski Kongres. Povodom toga, glavna tema Magis 2020 bit će – euharistija, a geslo: “Ti si moj Kruh, moj Život, moja Ljubav!”.

Na stranici događaja možete dobiti uvid u sve što vas čeka ako posvetite jedan tjedan vašeg ljeta Magis Europe 2020. Cilj svakog eksperimenta je isti: pronaći način kako biti najbolja verzija sebe, kako vidjeti najbolje u drugima i predati sve to na veću slavu Božju.

Ukoliko vam treba još poticaja, predlažemo da posjetite WEB STRANICU događaja ili pogledate najavni video.

Ad maiorem Dei Gloriam.