Ljetni program oBRAČenje u pustinji Dračeva Luka se održava u organizaciji neprofitne udruge Skac_St i u suradnji sa udrugom Talent 4 You te uz podršku župe sv. Petra iz Supetra.

Ideja za ljetni program u Dračevoj luci rodila se iz svijesti o bogatstvu koje skriva zapuštena Bračka pustinja. Kako bi to promijenili, osmišljen je program koji će biti radnog, duhovnog, rekreativnog i edukacijskog karaktera. Svrha pograma je očuvanje kulturne i prirodne baštine otoka Brača. Sudionici iz cijele Hrvatske upoznat će povijest otoka, ostale bračke pustinje te značajne kulturne i povijesne znamenitosti Brača. Jednostavan način življenja prilika je mladom čovjeku da upozna vrijednost prirode i kulture.

Osnovni cilj projekta je kroz kvalitetno osmišljeno, sadržajem edukativno, a kreativnom fizičkom aktivnošću ispunjeno slobodno vrijeme u netaknutoj prirodi, unaprijediti kvalitetu života mladih. Omogućavanjem direktnog vlastitog iskustva života u zdravom prirodnom okruženju promicati alternativne načine osmišljavanja vlastite životne sredine radom na sebi te zajedničkim djelovanjem na zajednicu. Projekt omogućuje mladima cjelovitu osobnu formaciju koja će im biti na osobnu korist, ali i na korist društva u kojem jesu.  Dugoročne promjene koje će uslijediti po završetku projekta biti će prije svega informiranost mladih o stilu cjelovitog zdravog načina života i njihovo umrežavanje kroz dijeljenje zajedničkog iskustva što će utjecati na povećanje poboljšanja kvalitete njihova života povratkom u lokalne zajednice.

Prijavnicu i više informacija možete pronaći na poveznici.