Ništa ne puni srce kao istinsko zajedništvo. Doživjeti ga s Bogom i ljudima – najveći je životni dar. To je milost! Milost je moći biti s drugima slobodan i prihvaćen, ljubujući i  biti ljubljen. Bog je to namijenio svakom od nas. Već u odluci da postojim baš takav ja, Trojstvo se darovalo i podarilo mi puninu ljubavi.

U početku bijaše vrt, i u njemu savršen sklad. Na rtu Ovnju se nalazi maslinski vrt povjeren SKAC-u na brigu i na dar mladima. U skrbi za masline i svu prirodu otkrivamo kako je brižan naš Stvoritelj i kako je predivno osmislio rast i suživot svih svojih stvorenja. Najlakše se to uoči u duhovnim vježbama u šutnji. Kada se od riječi i misli okrenemo stvarnosti kroz koju nas grli Bog.

Pa u ljepoti mora i maslina, toplini sunca i zemlje, šarolikosti cvijeća i cvrkuta ptica gledamo, slušamo, osjećamo i dodirujemo Darivatelja svih tih dobara. A u naporima kuhanja, cijepanja, slaganja, čišćenja, bojanja, šmirglanja, obrezivanja, čupanja, ljepljenja, skupljanja otkrivamo trud kojim Bog održava sve stvoreno i Njegovu želju da surađujemo s njime na dobrobit sviju.

Tko se odluči na individualno davane duhovne vježbe ovo ljeto na Modravama… Tko odabere 8 ili 9 ili 10 dana ostaviti svoj život, sve odnose u kojima jest (obiteljske, prijateljske, radne) radi produbljivanja odnosa s Bogom… Taj ima priliku vježbati se istinskome zajedništvu. Ima jedinstvenu šansu da se vježba biti u ljubavi. Biti bez gomile riječi u društvu same Riječi. Prima novi život u kojem se odnosi ne svode na tekstualne poruke i pozive, gdje komunikacija postaje višedimenzionalna, gdje je Ljubav sve. 

Bog koji se objavio kao Trojstvo, trojica koja su odnosu, otkriva nam tajnu života: biti u odnosu. Taj isti Bog poziva nas za svoj stol. To se da na poseban način doživjeti u ovom rajskom vrtu zvanom Modrave. Na fotografiji imaš svjedočanstvo istinskog zajedništva s prošlogodišnjih Modrava, za vrijeme večernje mise.

Dođi, vidi, kušaj, ljubi… Prijavnicu i informacije možeš naći ovdje.