Dana 7.12. nekolicina volontera Mise mladih odlazi na hodočašće u Trsat,Rijeku i Opatiju u pratnji Tina, patera Tomislava i bogoslova Zlatka. Put je ukrasila pjesma, molitva, nova poznastva, šala…

Kada smo stigli na Trsat, uputili smo se na Križni put. Cilj je bio započeti dan s Gospodinom. Nakon toga, je usljedilo razgledavanje svetišta te ručak. Poslije tjelesnog okrepljenja, razgledavali smo Rijeku. Tijekom šetnje po riječkoj rivi, bili smo samo mi, more i Nebo. Potpuno prepušteni voditeljima, bez ijedne brige, s jedinom obavezom i odgovornošću, a to jest da budemo radosni.

Na hodočašću smo također posjetili crkvu Navještenja BDM, gdje smo slavili Svetu Misu, a onda nastavili druženje na opatijskom adventu. Pri povratku u Zagreb, svećenik komu ne znam ime nam je nabrao domaćih putnih mandarina. Ovim putem se želim zahvaliti u ime svih na gostoprimstvu
svećenika koji su nas lijepo dočekivali na našem putovanju.

Dan, iako je trajao gotovo cijelu vječnost s povremenim smrzavanjem, prebrzo je prošao.

Otkako smo se vratili, razmišljam o radosti i zahvalnosti koje su ispunile jučerašnji dan. One nisu luksuz, već nužnost. Rijeka je definitivno postala moj Jordan i mjesto ponovnog susreta sa živim Bogom.

Božica Ćibarić

Ako se i ti želiš uključiti u volonterski tim Mise mladih, biti dio zajednice , čitača, ministranata, poslužitelja ili zbora, pročitaj više o tome na LINKU i PRIJAVI SE PUTEM PRIJAVNOG OBRASCA.