Pozdrav svima, Ja sam Zvonimir iz Zagreba, Dubrave. Stravstveni volonter zadnjih 6 godina. Magistar struke znanosti o okolišu…ugl sve što neupućena osoba ne bi očekivala od dečka iz Dubrave. U 72 sata sam se uključio prije tri godine preko prijateljice koja me pozvala. Tada sam sudjelovao kao volonter, sljedeće godine kao voditelj akcije, a ove godine kao organizator akcija.

Za mene je ovaj projekt prilika da se drugima pokaže tko smo mi, mladež (pokretači i oni koji mjenjaju našu sredinu nabolje) i da sami vidimo koliko nas ima koji smo spremni nešto napraviti i da se to itekako vidi u plodovima i rezultatima naših akcija. Priča uvijek ima, a najbolje su one koje proizađu iz nekih problema. Npr. na zadnjoj akciji pri čišćenju se dizala jako velika prašina, a nismo imali maske tako da smo iz kuhinje uzeli krpe koje smo vezali oko glave tako da smo izgledali kao 4 desperadosa.

Kroz projekt se definitivno nauči razmišljati u koraku i vježba se kreativnost, pogotovo kada dođu problemi koje treba riješiti. Također se nauči da stvari ne ispadnu možda onako kako smo planirali, ali da smo dali najbolje od sebe sa stvarima koje smo imali na raspolaganju i da je to dobro i uredu. Naravno upozna se i puno novih ljudi preko kojih nas život odvede u sasvim neočekivane smjerove. Moj slučaj: na 72 sata bez kompromisa upoznao sam djevojku koja me uvela u Volon gdje sam upoznao drugu koja me uvela u SKAC i 3D.

Zato zakači se za volontiranje kao naš Zvonimir i prijavi se na www.72sata.hr
Čekamo te!