Rodom iz Sinja, budući stomatolog i ovogodišnji voditelj tima financije 72 sata bez kompromisa u Zagrebu – sve to naš je volonter Krešimir Domazet. Svoju volontersku priču započeo je prije tri godine, kada je prvi puta sudjelovao na projektu 72 sata bez kompromisa. Priznaje najviše ga je bilo strah kako će se uklopiti u ekipu ”dobrih katolika”, je li uspio, koje je sve plodove ubrao i što preporučuje mladim dečkima otkrio nam je u kratkom intervjuu.

 1. Zašto 72 sata bez kompromisa?
  Bilo je to prije tri godine, a najviše iz želje da učinim nešto korisno sa slobodnim vremenom i usput nekomu pomognem.
 2. Možeš se prisjetiti, koja je bila prva akcija na kojoj si sudjelovao?
  Prva akcija na kojoj sam sudjelovao bilo je renoviranje jedne prostorije u Centru za obrazovanje osoba s poteškoćama u razvoju. Bilo je to zaista odlično iskustvo. Nisam poznavao nikoga od volontera koji su bili sa mnom na akciji, ali sa svima sam ostao u dobrim odnosima i dan danas.
 3. Jesi imao neki strah od volontiranja ili možda unutarnje borbe kao jedan mladi dečko?
  Nije me bilo strah ni što ću raditi ni gdje će me poslati, ali bilo me strah kako ću se uklopiti u ekipu „dobrih katolika“, koji su mi tada bili poprilično strani. Ali, strah je bio neopravdan. Čitavo vrijeme sam se osjećao jako prihvaćeno i ugodno, kao da smo se poznavali 100 godina.
 4. Nažalost, statistika sudionika ovog projekta kaže da je uključeno puno više ženskih volontera od muških. Što preporučuješ dečkima?
  Nemojte smišljati izgovore, dođite i saznajte zašto vaši prijatelji ne prestaju pričati o tome čitave godine. Sigurno će vas promijeniti.
 5. Jesi li ubrao neke plodove ili možda primijetio neke promjene u svom životu?
  Došao sam tamo odraditi jedan dan volontiranja kako bi se osjećao dobro jer sam nekomu pomogao, a dobio sam divno iskustvo, puno novih prijatelja i sve što mi je SKAC mogao ponuditi kroz 3D i konkretnije volontiranje na 72 sata i drugim projektima. Jedno jutro beskompromisnog davanja pretvorilo se u način života.
 6. I za kraj, možeš li nam u tri kratke crtice opisati projekt 72 sata bez kompromisa?
  Nezaboravan, zabavan, poticajan.

 

 

Nadamo se kako su vas riječi našeg Kreše barem malo zaintrigirale i kako će biti dovoljan poticaj za sudjelovanje na ovogodišnjem 72 sata bez kompromisa. Zato zaokružite u svojim kalendarima dane od 17. do 20. listopada i darujte sebe i svoje vrijeme. Beskompromisno!

Ps. Ne zaboravite prijave kreću 17. rujna. Vidimo se!