Duhovne vježbe, bilo one u šutnji kao i one u svakodnevici, iziskuju uvijek iznova vježbanje predanja. Ono da se daš čitav i da čitavim srcem se staviš na raspolaganje nekome daleko većem od tebe, svome Kralju. Ako i nisi spreman to učiniti sada, možeš moliti da to poželiš: biti čitav za Boga. I kroz duhovne vježbe se vježbati u tome stavu.

Sam Ignacije naglašava koliko je važno da smo darežljivi prema Darivatelju, da smo velikodušni prema Njemu koji nam je dao sve. Evo što kaže na početku svoje knjižice duhovnih vježbi u petoj napomeni:

(5)  Peta napomena.  “Onome komu se daju duhovne vježbe uvelike će koristiti uđe li u njih s velikodušnošću i darežljivošću prema svome Stvoritelju i Gospodinu, prikazujući mu sve svoje htijenje i svoju slobodu, da njegovo Božansko Veličanstvo raspolaže njegovom osobom, kao i sa svim što ima, prema svojoj presvetoj volji.  Što je cilj tome? Uvježbati tu raspoloživost da svaki trenutak života živimo po Božjem. Želiš li to – onda su duhovne vježbe za tebe.”

Prijaviti se možeš ovdje: https://www.skac.hr/idom-ignacijevske-duhovne-obnove-za-mlade/novogodisnje-duhovne-vjezbe-u-sutnji-otvorene-prijave/