Već nekoliko godina zaredom SKAC organizira duhovnu obnovu za volontere. Ona se održava između Božića i nove godine i okuplja nas oko svete obitelji Isusa, Marije i Josipa. 

Uoči samog kraja 2019. godine organizirali smo duhovnu obnovu za naše volontere. Tom prigodom je nekadašnji Dom za (ne)zbrinutu djecu kod časnih sestara u Hrvatskom Leskovcu, još jednom postao i naš dom. Duhovna obnova je bila prilika za osvrt na cijelu 2019. godinu, a osvrtali smo se na svim razinama naših bića – tjelesno kroz vježbu i finu hranu, duhovno kroz sakramente i klanjanje, i duševno u razgovorima ugodnim. Bio je to događaj u kojem smo imali priliku zastati, zaviriti u svoja sjećanja, promotriti ih s odmakom, zahvaliti na njima i predati ih Onom u čijim je rukama i naše pamćenje. Kako je to doživjela jedna SKAC-ovka, pročitajte u nastavku:

Bio je to događaj u kojem se isprepliću i surađuju duh, duša i tijelo. Događaj u kojem sam opet učila kako se diše:
Jedan korak je jedan udah. Jedan korak je jedan izdah.
Jedan udah zraka, jedan izdah. Korak – udah, korak – izdah.
Dva udaha zraka, dva izdaha stresa.
Tri udaha čistog zraka, tri izdaha prljavštine.
Četiri udaha hladnog zraka, četiri izdaha mojih hladnoća prema ljudima.
Pet udaha svježine, pet izdaha okorijelosti.

Korak postaje udah, korak je i izdah. Dah postaje korak. Korak postaje dah. A moje tijelo diše kao da je to jedino za što je stvoreno. A dah me prožima, od nožnog palca do zadnje vlasi kose. U tom dahu se odjednom nalaze i susreću prošlost, sadašnjost i budućnost. Tijelo, duša i duh. Želja, čežnja i snovi. Čvorovi se razvezuju, a niti se povezuju. Trenutak postaje vječnost, a vječnost se spušta u trenutak. 
Vječni Gospodaru i Stvoritelju, Ti koji raznoliko raspoređuješ tijek vremena, koji si sazdao sva stvorenja. Ti Sveti u čijim su rukama i moje ruke, Ti Vječni koji mene samu poznaješ, Ti Neizrecivi pred čijim Sjajem i moja duša sjaji, uzmi i primi moj život i sve moje. Evo ti ovih koji su oko i pored mene, ta svi smo mi tvoji, za Tebe i u Tebi. 
Hvala ti za ovu godinu. Još jednu u kojoj si bio kraj mene, u kojoj si me nosio, hrabrio i tješio. Hvala ti za još jednu godinu milosti u kojoj si mi se pokazivao čas kroz jednostavnost djeteta, čas kroz hrabrost drugih, čas kroz domišljatost prijatelja. 
Hvala ti jer me poučavaš onome što je Važno. 
Hvala ti jer mi daješ prilike za prilagođavanje u promjenama, i hvala ti jer si Jedini ti nepromjenjiv i stalan. 
Hvala ti na svim odnosima u kojima sam tebe mogla gledati, kušati, dijeliti, radovati se i plakati. 
Hvala ti jer mi dolaziš kao čovjek i jer daješ samog sebe.
Hvala ti i za ovaj SKAC u kojem moji dani poprimaju smisao i svrhu. Jer u njemu mogu činiti što je tebi ugodno. 
Hvala ti i za ove ljude, moju braću, jer zajedno s njima Tebe mogu tražiti i nalaziti u svemu, u svakome i posvugdje. Hvala ti jer si nas različite okupio i jer tebi Istome možemo služiti, jer možemo biti dio Tebe. 
Blagoslovi moje dane, moj razum, pamćenje, volju, slobodu, tijelo, posao, emocije. Blagoslovi ljude koje ću susretati, koji će u moj život dolaziti i one koji će u njemu ostati. Podaj mi odanost, vjernost, ustrajnost, čisto srce i postojan duh. Osposobi me za ljubav prema sebi, drugima i Tebi. Daruj mi potrebno, da do tebe Jednoga stignem.
Amen.