Proteklog vikenda, uoči blagdana sv. Franje Ksaverskog, velikog prijatelja i subrata sv. Ignacija Lojolskog, dvojica momaka sudjelovali su na “Možda baš isusovac?” vikendu.

Kao i sv. Franjo, zahvaćeni Kristom kakvog nasljeduju isusovci, promišljali su svoj životni poziv, sudjelujući u uobičajenom sljemenskom vikendu – red molitve, druženja, kuhanja, spremanja dvorišta i garaže, čišćenja, svete Mise i klanjanja.

S njima su bili isusovci p. Mislav Skelin, promotor duhovnih zvanja i b. Mate Žaja, bogoslov. Jedan od sudionika najbolje će opisati vikend:

“Na Sljemenu sam upoznao predivne ljude, a način na koji oni razmišljaju i obavljaju poslove mi se jako svidio. Koncept vikenda je jednostavan, a opet smišljen tako da se dosta vremena provede u molitvi i fizičkom radu.

Pored molitvi, razgovora o Družbi i raznim načinima na koji isusovci djeluju u svijetu, jako su mi se svidjeli opušteni razgovori koje smo vodili dok smo obavljali poslove oko kuće ili sjedili za stolom. Kroz te razgovore sam dosta toga naučio, te su mi i oni pomogli u razlučivanju poziva. Čak i ako netko ne osjeća poziv, a voli provoditi vrijeme okružen prirodom, vikend na Sljemenu bi mu pomogao u učvršćivanju odnosa s Bogom i upoznavanju dobrih ljudi, koji sve što rade, rade na veću slavu Božju.”

Ako i ti u sljemenskom okruženju želiš započeti razlučivanje o svom pozivu javi se p. Mislavu Skelinu na mislav.skelin@skac.hr ili odmah prijavi za jedan od sljedećih vikenda koji će se održati:

    1. – 4. veljače 2024., Sljeme
    1. – 14. travnja 2024., Sljeme

Prijaviti se možeš preko POVEZNICE.