Želiš nekome pomoći, učiniti dobro djelo, a ne znaš kako? Pitaš se kako ti možeš nekome donijeti osmijeh na lice, pretvoriti tmurne zidove u šarene boje ili pak doprinijeti da u vrtu ponovno procvjeta cvijeće?

Nisi ni svjestan koliko je malo potrebno da bi se dobili veliki plodovi! Važni su samo ti, tvoje sposobnosti i tvoja 72 sata!

Pitaš se o čemu je riječ? Radi se o projektu “72 sata bez kompromisa”, koji se po sedmi put organizira u Hrvatskoj i to čak u 14 gradova i 1 općini.

Od 15. do 18. listopada 2020. Dubrovnik, Karlovac, Križevci, Krk, Metković, Osijek, Rijeka, Šibenik, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Suhopolje, Zadar i Zagreb beskompromisno će biti “obojani” radošću, ljubavlju, solidarnošću i kreativnošću. 

“72 sata bez kompromisa” je međunarodni projekt, koji se, uz Hrvatsku, organizira u još 9 europskih zemalja. Projekt okuplja 3000 mladih u više od 350 volonterskih akcija i sve to u samo 72 sata. Mogu se prijaviti mladi od 15 do 35 godina, samostalno ili u grupi od 3 do 5 ljudi. 

Tijekom projekta mladi mogu sudjelovati u radnim, ekološkim ili socijalnim akcijama, u suradnji s brojim institucijama (školama, vrtićima, domovima, socijalnim ustanovama…). Ove godine sve akcije organizirane su u skladu s epidemiološkim mjerama. 

U tri dana volonteri se beskompromisno daju na raspolaganje drugima. Osim što mogu upoznati nove ljude i zabaviti se oni i sami dobivaju puno više – osjećaj sreće i zadovoljstva kroz konkretno pomaganje i djelovanje u društvu. Kroz projekt mladi otkrivaju snagu zajedništva i ljepotu volontiranja.

Odvaži se i ti, postani beskompromisni volonter i BUDI PROMJENA u društvu. 

Prijave su već počele, a na tebi je još samo da se prijaviš na sljedećem LINKU-u. Nemoj čekati jer prijave su prošlih godina bile zatvorene već oko tjedan dana prije samog projekta!