Kamo je nestala kreativnost i kako je pronaći? Donosimo ti par prijedloge kako na kvalitetan način iskoristiti ovo vrijeme izolacije. Jesi li znao da je William Shakespeare napisao Kralja Lear-a za vrijeme karantene? Da bi potaknuo i pronašao tog kreativca u sebi, pogledaj video i napravi svoju staklenku zahvalnosti i stablo plodova!

Korak 1. Uvodna molitva: Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem. Ti si mi to dao, Tebi, Gospodine, sve vraćam; sve je tvoje, raspolaži sa svime po svojoj volji. Daj mi samo svoju ljubav i milost, i to mi je dosta. Amen.

Korak 2. Pogledaj video

Korak 3. Egzamen: Što sam doživio/doživjela? Kako se osjećam nakon gledanja videa? Na čemu sam danas zahvalan/na? Što ću primijeniti/napraviti?

Korak 4. Završna molitva: Dušo Kristova, posveti me. Tijelo Kristovo, spasi me. Krvi Kristova, napoji me. Vodo iz prsiju Kristovih, operi me. Muko Kristova, okrijepi me. O dobri Isuse, usliši me. Među rane svoje sakrij me. I ne dopusti da se odijelim od Tebe. Od neprijatelja zlobnoga, brani me. Na času smrti moje, zovni me. I zapovijedi mi da dođem k Tebi, Da Te sa svetima Tvojim hvalim. U vijeke vjekova.