Za manje od dva mjeseca Modrave slave ljeto dvadesto. Modrave su najdugovječniji ljetni program za mlade u Hrvatskoj. Modrave su mjesto zajedništva, molitve, rada i zabave. Modrave su mjesto na kojem je dosad s Bogom ljetovalo tisuće mladih. Modrave su mjesto gdje nemoguće zahvaljujući Providnosti postaje i moguće i istinski blagoslov.

Mi u SKAC-u i dalje gorimo da sadašnjim i budućim generacijama mladih pružimo priliku da dožive Modrave, a u ovom trenutku trebamo vašu pomoć.

Pokrenuli smo donacijsku kampanju u kojoj prikupljamo novac za kupnju novog kombija. Kombi je ključno sredstvo u organizaciji. Ne samo Modrava, nego i svih drugih SKAC programa za mlade. Treba nam sigurno i pouzdano vozilo za prijevoz volontera, sudionika, hrane, vode, alata i ostalih potrepština.

„I sami znate da je bez prijevoznog sredstva teško organizirati bilo koji segment života. Kao i u osobnom autu, tako se i u ovom SKAC-ovom većinu puta doživljava život, stvaraju odnosi. Ne radi se ovdje samo o tome da nam treba kombi za prijevoz osoba i stvari, već i o tome da mnogi mladi prvi puta voze kombi baš u SKAC-u, da na njemu nauče pumpati gume, točiti tekućinu za stakla, gorivo, spojiti kleme. Taj kombi jednostavno uči suživotu s drugih 8 osoba, kako živjeti na putu do Modrava kad je jednom hladno, drugom vruće, trećem se spava, četvrti ne voli slušati glazbu na putu… Nama kombi nije isključivo prijevozno sredstvo, već i sredstvo formacije, mjesto koje nas uči suživotu. I najmanja vaša donacija dovodi nas korak bliže kupnji kombija – hvala vam od srca!“ – Vesna Sabo, voditeljica SKAC Volonterskog centra.

Sudjelovanjem u ovoj kampanji imate priliku mladima i generacijama koje dolaze, omogućiti da provedu ljeto bez mobitela, televizije, alkohola i buke. Umjesto toga će učiti graditi suhozid, rezati masline, kuhati, prati suđe i odjeću, čistiti zajedničke prostorije. Aktivno slušati, razgovarati i zaista čuti jedni druge, beskompromisno pomagati drugima, rasti i razvijati se za odgovorno sudjelovanje u društvu.

Donirati možete ovdje, a ako nam u ovom trenutku ne možete financijski pomoći, jako nam je vrijedno da proširite i podijelite kampanju s drugima. Hvala od srca na svakom daru i pogurancu.