U subotu je u športskoj dvorani OŠ Borovje, kao najavni događaj najvećeg volonterskog projekta u Hrvatskoj „72 sata bez kompromisa“, odigrana malonogometna utakmica između volontera SKAC Palme i poznatih Hrvata.

Srce su na terenu ostavili suvlasnik tvrtke Sofascore Zlatko Hrkać, glumac Robert Kurbaša, pjevač Ante Cash, sportski novinar Vlado Boban, novinar Stipe Sladoljev, nogometaš Oliver Petrak te dečki iz Božanstvene komedije Mario Pandžić i Josip Kežić, uz prijateljska pojačanja Marija Čambera i fra Ivana Lovrića.

U ovoj borbenoj utakmici poznati Hrvati su pobijedili volontere SKAC Palme rezultatom 4:3, iako su obje ekipe ostavile srca na terenu.

Ovako napetu utakmicu ne pamtim, no rezultat je ipak svima bio sporedan, jer tamo smo došli učiniti dobro i najaviti najveći volonterski maraton u Hrvatskoj. Zahvalni smo svim igračima i gledateljima jer su odvojili vrijeme i podržali nas. Na događaju smo prikupili 668.43 € donacija za provođenje volonterskih radnih akcija kod potrebitih korisnika. Bilo je divno vidjeti one najmlađe iz Osnovne škole Borovje, kojima je ovo možda i prvi glas o volontiranju, kako se igraju i druže s korisnicima Centra za rehabilitaciju koje volonteri 72 sata bez kompromisa iz godine u godinu posjećuju i pomažu. Napominjem i da još nije kasno da se baš ti priključiš ovom projektu. U gradu Zagrebu ima još slobodnih mjesta za volontiranje u subotu 14.10., a posebno pozivamo mladiće od 15 do 35 godina da nam se pridruže i pomognu realizirati pripremljene akcije.

Silvija, volonterka

Projekt „72 sata bez kompromisa” održava se 10. godinu zaredom pod sloganom “Ostavi trag”. Ove će se godine volonterske akcije održati od 12. do 15. listopada u 19 hrvatskih gradova i općina. Cilj projekta je potaknuti mlade da se okušaju u volontiranju pomažući svojoj zajednici kroz rane ekološke, radne i socijalne akcije. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 35 godina, samostalno ili u grupi od 3 do 5 osoba, putem ove POVEZNICE.