Donosimo vam još jedan osvrt kao i detaljnije informacije o volontiranju u kampu Dumače te link za prijavu.

Teško je pronaći riječi kojima bi se moglo opisati što se događalo tih tjedan dana, teško je sažeti i obuzdati emocije. Jer tu je puno više, više od radionica sa djecom, više od igara. Roditelji sa potpunim povjerenjem svoju dječicu ostavljaju znajući da će biti sigurna u naručju volontera koji su požrtvovno svoje slobodno vrijeme odvojili za druge, a ne za sebe. Zajedništvo je dolazilo do vrhunca svaki dan na Svetoj misi, pod okriljem zagrljaja Djeteta Isusa sa oltara, gdje su djeca iskreno i iz srca molili za sve njima bliske ljude.

Kada bi dječica otišla svojim kućama kako bi se odmorile za sve avanture koje im slijede, volonteri su vrijeme iskoristili za mir i tišinu. U šutnji, nekoliko puta na dan, krasili su vrt svojom poniznošću, skrušenošću i snagom. Dan je prolazio brzo, sati kao da su nestajali, ali bez obzira na sve, među volonterima se stvorilo do sad meni neviđeno zajedništvo. Kuća je do dugo u noć odzvanjala smijehom, iskrenim i otvorenim razgovorima, a pogledi puni povjerenja ponekad su zamjenjivali sve riječi.

Anamaria Malešević

Kada: 24.-31.8.2019
Kako: Volonterski kamp u Dumačama namijenjen je mladima koji svoje vještine i interese žele realizirati u konkretnom radu s djecom i mladima.

Dob: 18-35

Dolazak/odlazak: Sudionici dolaze u svom aranžmanu.

NAPOMENE / SAVJETI

 

Svi sudionici kampa volontiraju kako na samom kampu, tako i prije njega, pripremajući se za vođenje programa. U dogovoru sa sudionicima bit će održane edukacije za provedbu različitih dijelova programa. Od sudionika se očekuje spremnost na rad s mladima i s djecom raznih uzrasta.

PRIJAVA NA LINKU
Za sve dodatne informacije, javite se na: volonterski.centar@skac.hr

 

Detaljnije na LINKU!