Još jednom smo zazelenili Zagreb! 32 raznolike akcije uspješno se privedene kraju. Od radnih akcija poput uređenja škola i trošnih kuća preko socijalnih u obliku druženja sa starijim i nemoćnim osobama kroz educiranje o korištenju suvremenih tehnologija te, naposljetku, ekoloških kao čišćenje parkova, voćnjaka i povrtnjaka. Sedmu godinu zarednom marljivi su zagrebački volonteri s radošću stavili svoje vrijeme na raspolaganje drugima i bez obzira na vrstu akcije beskompromisno zagrlili srcem.

O tome kakvu razliku za nečiji život može učiniti nekoliko mladih ljudi svjedoči akcija „Donesi radost i svježinu drugome“. U toj su akciji volonteri stari stan gletanjem i bojanjem učinili toplim i ugodnim mjestom za život jedne bake i njezino dvoje unučadi.

A koliko su dobra iz akcije primili sami volonteri svjedoči voditeljica te akcije Marta: „Jutros je sedam volontera i mene dočekao stan čijim je zidovima hitno trebalo osvježenja i obitelj od koje smo imali što naučiti. Strugali smo zidove, gletali i impregnirali. Tome nije nedostajalo smijeha, zabave i razgovara. I na kraju smo iz svega izašli drukčiji. Drukčiji, zahvalniji, radosniji, ispunjeniji. Tome nas je naučila obitelj s malim vapajem i velikim srcem koje nas je ugostilo.“

Neumorni volonteri ne staju na ovome. Sutra ih čeka još jedan dan prepun novih akcija, a time i izazova te prilika za pomoći drugome.