Što sve stigneš napraviti u 72 sata? Jesi li ikada promišljao o tome? Što sve stane u tri dana? Vjerojatno na prvu odgovor bi bio otići 3 puta na faks ili posao, spavati, pojesti, malo se odmoriti i družiti s ljudima. Mogu li promijeniti sliku svog grada ili države u tri dana? Pa, teško. Možda bi mi za to trebale godine truda i rada. I tako, po peti put, projekt 72 sata bez kompromisa srušio je sve barijere, zidove i granice koje stavljamo pred sebe. Pokazao je da u toliko malo vremena stane toliko puno. 

Zamisli, 72 sata je bilo dovoljno da više od 1000 mladih u Zagrebu udruži svoje snage, daruje svoje vrijeme, vještine, talente za zajednicu, odgovori i reagira na potrebe na 124 volonterska mjesta. U tako kratkom vremenskom periodu, stara igrališta poprimila su nove i vesele boje, zakrčene šume i putevi postali su prohodni, ruke su grlile, a srce ljubilo. 

I shvatiš da za promjene ne treba puno, da samo dio tvog beskompromisnog darivanja za druge čini razliku. Razliku koja ostaje i koja se osjeti i kada prođu 72 sata. 

Domovi za djecu, starije i nemoćne, osnovne škole i vrtići, udruge, zaklade, bolnice i još mnoga mjesta, naši volonteri pobojali su tonovima najljepše zelene boje koja s odmakom vremena ne blijedi neko postoje sve jača i tako nas podsjeća da krenemo i čujemo glas koji nas poziva. 

Za volontiranje ne moraš čekati listopad, svoje volontersko mjesto možeš pronaći u SKACu ili izvan njega, za više informacija javi se ili prijavi na volonterski.centar@skac.hr.

Do iduće volonterske avanture, uživajte u galeriji.