Ovogodišnje Modrave bile su po mnogočemu posebne. Iskustvo se ne može ponoviti, ali ni zaboraviti. Stoga sve te blagoslovljene trenutke zahvalno pohranjujemo u srcu za one hladnije dane pred nama.

Kako bi ljeto SKAC-ovski zaključili, ovogodišnji Modravaši okupili su se na razigranoj „Zahvali za ljeto“, u svetom Palminom vrtu, na prvi petak koji je ujedno bio i spomendan sv. Male Terezije od Djeteta Isusa.

Uokvireno jednostavnošću, susret je bio osmišljen kao red druženja, red igre, red susretanja, red zahvale Bogu u Euharistiji na prvoj Misi mladih. Iako su geografski bile daleko od naših Modravaša, onaj dio Modrava kojeg zaključaš u srce i zauvijek nosiš sa sobom sada je dobio priliku da se snažno užari, približivši tako same Modrave ponovno svakome od njih.

Najveća posebnost sa susreta bilo je predstavljanje radova s likovne kolonije na Modravama. Naime, ovogodišnje Modrave omogućile su sudionicima da probude svoju umjetničku stranu te na platno prenesu ono što se skriva u njihovim srcima. Preko 50 umjetničkih djela pretvorilo je dvorište Palme i SKAC Klub u malu galeriju, a sav prihod od slika namijenjen je za organizaciju ljeta 2022. Time je svaki Modravaš mogao kući ponijeti komadić drugoga, umnažajući tako naše bratstvo i jedinstvo u Kristu.

Ostalo je još nekoliko slika i ako želite da one krase i vaš dom te donacijom doprinijeti pripremama za nove ljetne programe, javite nam se u inbox na društvenim mrežama ili mail modrave@skac.hr.

Uskoro kreću pripreme programa ‘Jednostavno ljeto’ za srednjoškolce, studente i radnu mladež, internacionalnu grupu i naše alumnije na Modravama, kao i njegovanje maslina i obnovu suhozida kroz godinu. Također, Hrvatska je dobila čast biti domaćinom ‘Magisa 2022.’, projekta europskih isusovaca. Tjedan dana uoči sv. Ignacija ugostit ćemo 350 mladih iz zemalja Europe na više od 30 lokacija. Ako želite sudjelovati u pripremi tih programa, pratite SKAC na svim platformama jer će uskoro biti objavljen poziv volonterima.