Sigurno se pitate kako su Modrave?

Pa one željno iščekuju nove sudionike, kuhare, logističare, animatore, glavne animatore, patere i sve koji će brinuti o (i na) Modravama ovo ljeto. A kako to znamo – jer i ovaj mjesec četvero odvažnih Modravaša uputilo se prema Modravama kako bi izvidjeli situaciju i bacili se na radnu akciju održavanja mjesta gdje mnogi mladi ljetuju s Bogom.

A kako su svi postali dobra ekipa i učili iz onog što im je bilo teško te pronalazili Boga, pročitajte u nastavku:

Na putu prema Modravama pratilo nas je sunce koje nas je ohrabrilo u našoj želji da se brinemo o Modravama. Čim smo stigli, naišli smo na slavnu prepreku suhozid. Trebalo je sve stvari prenijeti po njemu. Iako volimo taj suhozid, izrazito nam je bilo teško hodati po njemu sa svim stvarima, ali smo uz živi razgovor i moljenje krunice pronašli put do Modrava. Tamo nas je dočekala nova težina – visoka trava kroz koju se treba probiti, no i to smo nadvladali znajući s kojim zadatkom smo stigli. Ovaj mjesečni odlazak imao je tu svrhu pokositi travom zarasle Modrave. Neću vam reći ili hoću, koliku radost može donijeti zvuk flakserice koja radi dok se ručak krčka. Naravno da smo imali i malih poteškoća prilikom paljenja flakserica pa smo iskusili veliku zahvalnost čuti ih kako rade. Dečki su dali sve od sebe i nakon dva dana dobre košnje, ljepljive trave, znoja i ostalih sitnica koje dolaze uz košnju. Modrave su napokon bile spremne i prohodne.Ako ste se zabrinuli da za cure nije bilo posla i one su radile, ne brinite, pripremale su Modravsko skladište za dolazak ljudi koji će podizati kamp.

A kada smo umorni na kraju dana gledali zalazak sunca i iznosili svoje doživljaje u dobro nam poznatom Magis krugu našli smo podršku u Bogu i vidjeli smo plodove svog rada tako smo postali s Bogom skaldna družina.

Za kraj želimo zahvaliti ekipi iz Magisa koji su kajakarili, koja nas je pozvala na roštilj u Tisno. Bilo je stvarno ukusno i drago nam je bilo upoznati sve njih ?

Tako smo završili naš odlazak na Modrave pomalo umorni, ali radosni jer možemo doprinijeti i pripremati Modrave za tolike duše koje će ih posjetiti ovog ljeta.

Do sljedećeg javljanja, s Bogom nam budite drage Modrave.

Mihaela, volonterka