Osamdesetak sudionika i volontera vratilo se s redovitog modravskog programa, a teren na kojem su tri tjedna kušali Boga u zajedništvu, dijeljenju, radu, igri i molitvi, postaje pustinja za osamdesetak vježbenika programa duhovnih vježbi u šutnji.

‘Traži Boga u svemu, posebno u onome što ti je teško, budi blag prema sebi, diši, teži jednostavnosti, dobar početak za dovesti se u red iznutra je dovesti vanjske stvari u red.’

Prvi dojmovi prvih sudionika ovogodišnjih Modrava uvijek su najveće ohrabrenje za organizatore, ali kad se formacija nastavi u svakodnevici, a netko od slučajnih čitatelja ovog teksta upozna jednog od Modravaša, možda i njemu Bog postane vidljiviji, a želja za odnosom s Njim jača. Baš za takve molimo i ovih dana dok se pripremaju još jedne duhovne vježbe u svakodnevici. Jednostavnost i red svaki dan, zahvalnost i uviđanje Dobroga, primjećivanje pomaka duše k radosti i tuzi, samo su neke od predvježbi za ulazak u dubinu ove jeseni.

Ako i ti čezneš za tišinom i osluškivanjem Boga kroz Riječ, ako ti srce zatitra pri pomisli da je Netko spreman i želi raditi s tobom, na tebi i za druge oko tebe, ako si spreman uložiti svoje vrijeme u njivu svojeg srca da bi ona donijela ploda, ostani pripravan jer s početkom rujna otvaramo prijave za novi ciklus duhovnih vježbi u svakodnevici.

Do tada, uživajte u ekskluzivnim fotografijama s poluotoka na kojem ljetuje Bog.