Znate li priču o, sada već, umirovljenom biskupu Ivasu, pateru Luki Rađi i njihovoj avanturi pronalaženja idealnog mjesta za prve Modrave?

Usmena predaja govori? kako su se ova dva velikana odlučila BRODICOM provozati po okolnim otočićima, tražeći idealnu obalu za novi kamp. I da, zamislite, uočili su ovo mjesto gdje se Modrave danas nalaze. Tako jednostavno. Traganje iz brodića.

Lijepa mi je ta slika, mogu ih skroz zamisliti u toj brodici.  

A takva jedna brodica treba Modravama i ove godine. 

Kao i do sada, do Modrava trebaju stići silne petokilaške vreće tjestenine, prtljaga, voda, šatori, sočne lubenice iz Cenacola… Brodica je potrebna jer uči odgovornosti sve sudionike, osobito momke izučuje koordinaciji, paljenju motora, ali i korištenju snage kad ga treba izvaditi iz mora pred buru. 

Brodica služi, plovi, dovozi, odvozi, uči i daje sigurnost u hitnim slučajevima, osobito kada su u pitanju pčelice. ? 

I završila bi s jednom, meni osobno, najdražom sličicom iz sjećanja jednog modravskog ljeta. Kamp je posjetio biskup Ivas, već je teže hodao, ali ponos i radost u njegovim očima se nije mogla sakriti. Kad je odlazio na ono maloj brodici na pučini tako je radosno mahnuo svima nama na moliću, kao da nam šalje još jedan poseban pastirski blagoslov. Vidite… brodica na Modravama uvijek nađe svrhu, pa i biskupa dovesti do nas! ?

Matea, bivša modravašica, trenutno majka

Brod sa opremom (prikolica i motor) je kupljen. Koštao je 10.000 kn. Do sada smo skupili 3.000 kn. Za ostatak otplate trebamo Vašu pomoć.

Uplatu možete izvršiti na IBAN HR9124840081500146100, s opisom plaćanja: Donacija – Modravski brod i pozivom na broj: 2021-61 (ili koristeći QR ili HUB). Možete pomoći i dijeljenjem kampanje drugima.