Možda ste već čuli kako i ove godine Bog ljetuje na Modravama te poziva sve mlade da dođu živjeti JEDNOSTAVNOST na tom malom „raju na Zemlji“ gdje je sve tako obično i jednostavno, a opet tako bogato i drugačije.

No, iako je veliki dio Modrava samo djelo Gospodina, ipak ima i On svoje male pomagače zahvaljujući kojima će ljetni kamp i ovoga ljeta biti domaćin brojnih duša koje tragaju za Vječnim. Pripreme su počele još u ožujku, ali su se u posljednja dva tjedna intenzivirale, kako bi sve bilo spremno do početka ljeta.

Tako smo kao radni dio tima Modrave prošloga vikenda izmjerili sve drvene površine (kuhinju, stolove, stolice), uzeli mjere kanistar s vodom te obojali njegove željezne dijelove, posadili majčinu dušicu i nahranili lavandu sa riječnim pijeskom, te obrezali masline kako bi sljedeće godine urodile što bogatijim plodom.

GDJE NAM JE BIO BOG?

Bili smo blagoslovljeni sunčanim i toplim vremenom, što nam je omogućilo da što duže i bolje obavimo svoje radne zadatke. Na kraju našeg radnog dana zapitali smo se „gdje nam je bio Bog?“ i svima nam se nekako skrio u maslinama i radu. Prilikom obrezivanja maslina posebno smo pažnju posvetili granama „vodopijama“ koje zapravo svojim sestricama granama kradu vodu i onemogućuju njen rast. Bitna paralela podvukla se s našim životima u kojima često nekako nismo svjesni da i nas netko/nešto crpi, ili nam onemogućava pogled na ono bitno, a nikako da to presiječemo. Bila je to dobra praksa za ono što nas čeka u stvarnosti. Boga smo posebno doživjeli u smijehu, radosti i zezanciji koja je vladala među družinom. A za neke se posebno skrio u brizi i domišljatosti drugih.

Bio je to Bog koji je guštao u nama, koji se smijao s nama i radio uz nas kako bismo spremili kamp za mlade koji će baš na tom mjestu susresti Njega.

Posebno smo bili zahvalni na prisustvu patera Mravka, koji je iz Splita došao i predslavio misu po završetku našega dana na Modravama. Jedno njegovo pitanje tijekom propovijedi sumiralo je naše bivanje tamo: „Pitajte se zašto ste došli ovdje, koji je bio vaš motiv?“ Došli smo jer smo htjeli susresti Boga i pripremiti ovo mjesto za sve one kojima će upravo ovo biti mjesto susreta s Njim ovoga ljeta.

A kako to već biva s SKAC-om, nismo mogli samo tako otići s mora bez da smo napravili mali izlet. Tako smo završili na Poučnoj stazi Vranskog jezera, gdje smo se upoznali sa ptičjim svijetom ovog jezera ili smo ga barem pokušali upoznati. ?

Za bolji doživljaj, preporučamo da pogledate fotogaleriju (iako priznajemo, više smo radili nego što se vidi na slikama).

Ukoliko želite pripomoći da se Modrave i ove godine dogode, svoju donaciju možete uplatiti na račun HR9124840081500146100. Prikupljene donacije ćemo iskoristiti za kupovinu potrebnog alata kako bismo mogli nastaviti raditi u masliniku i materijala za obnovu kako bi Modrave ovoga ljeta spremne dočekale žedne duše.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]