Dobri čovječe!

DOĐI NA MODRAVE!

Vrlo je jednostavno…zovemo te da jedan dan dođeš na Modrave, svojim rukama pomogneš i doprineseš da modravske masline daju svoj urod.  A znaš i sam, bez dobre pripreme, rada, žrtve i truda nema ni dobrog ploda.

A zašto to sve uopće radimo?

Prvenstveno da ti još jednom okusiš one Modrave na kojima si nekad ubrao dio Neba. Također, ako nisi imao mogućnosti tamo biti, a želiš svoju korizmu još više posvetiti radom i dijeljenjem – evo jedne prilike.

Uz to, maslinik treba ojačati i stasati kao bi novim generacijama, srednjoškolcima i studentima, omogućili kvalitetno ljeto prožeto zajedništvom s Bogom i drugima.

Ako si voljan izdvojiti svoju desetinu, a uz to provesti dan u radu s dobrim društvom, evo još konkretnijih informacija:

ŠTO ĆEMO RADITI?

Obrezivati masline, gnojiti zemlju i pripremiti tlo u masliniku.

Obrezane maslinove grančice će se koristiti u župama na Cvjetnicu, a prihod prikupljen od njih se dalje ulaže u Modrave.

DATUM: 6.4. Subota

Polazak iz Zagreba oko 5h.

Povratak u večernjim satima, oko 22h.

PRIJEVOZ: osobni automobili

Opcija 1: imaš osobni auto i možeš voziti još 4 osobe

Opcija 2: nemaš auto (osigurat ćemo ti mjesto)

TROŠAK: 130kn po osobi

Auto koji prevozi 5 osoba ima trošak oko 130kn (uključeno gorivo i autoput u oba smjera).

Ako si voljan sudjelovati i više od tog iznosa, pobrinut ćemo se da tim novcima platimo trošak za onoga koji bi išao, a nema toliku financijsku mogućnost.

Dakle, ako i nemaš toliki iznos, javi se!

HRANA: SKAC će se pobrinuti za hranu

U slučaju da želiš podjeliti svoje specijalitete, nećemo se buniti, dapače, AGAPE na benzinskim postajama uvijek najslađe zamrsi brk. ?

Toliko za sada. Ako si osjetio da možeš i želiš ići, šaljemo ti link na koji se možeš prijaviti.

Poziv slobodno proslijedi dalje.

OBRAZAC ISPUNI DO 31. 3.

PRIJAVA

P. S. Ako si još neodlučan, možda ti pomogne misao našeg patera Rađe koji je sam započeo priču Modrava:

“Daj, ne tek zbog drugog, već prije svega zbog sebe. Živ si koliko se svojim životom prelijevaš u druge. Evo slike: u Izraelu imaju dva mora(jezera): Galilejsko i Mrtvo. Oba nastaju od iste rijeke, Jordana. Galilejsko je živo, slatkovodno, u njem život buja, ribe plivaju. Mrtvo je mrtvo, prekomjerno slano, beživotno. A od iste rijeke su, Odkud tako drastična razlika? Galilejsko prima i daje dalje vodu koja u nj dotječe, protočno je. Mrtvo prima, ali vodu ne daje dalje…Živjeti znači davati, pulsirati…srce prima i daje krv, zato smo živi…Drugima dati što si primio, da drugi dobiju, te na taj način i ti zadržiš. “