Predstavljamo vam SKAC i MAGIS ljetne programe za 2023. koji nude ‘više od ljetovanja’: iskustvo Božje blizine u prirodi i bližnjima. Jednostavno ljeto i duhovne vježbe u šutnji na Modravama te Magis CRO diljem Hrvatske!

ModraveJednostavno ljeto

Za sve koji žele iskusiti siromaštvo duhom preporučamo naš program na Modravama – Jednostavno ljeto! U starom masliniku skrivenom na rtu Ovanj, jubilarno 20. puta, razapet ćemo šatore te u oskudnim uvjetima kušati kako je malo potrebno za istinsku radost. U srpnju su programi namijenjeni mladima koji žele iskusiti istinsko zajedništvo kroz rad, igru, molitvu i dijeljenje. Svi prijavljeni kao pripremu za program rade predvježbe u aplikaciji Notion koje uključuju razne aktivnosti (čitanje, pisanje, opažanje i eksperimente..).

Vrijeme i preporučena dob:
2. – 8. srpnja, 15 – 28 godina
9. – 15. srpnja, 15 – 18 godina
16. – 22. srpnja, 18 – 28 godina

Trošak programa:
– za studente i nezaposlene 100€
– za zaposlene 115€

Prijave: https://forms.gle/xADcFynsEWPRkq9f6

ModraveDuhovne vježbe u šutnji

Duhovne vježbe u šutnji su za one osobe koje se žele pripremati i potom skloniti u tišinu, od svijeta, tražiti i pustiti Boga još bliže, uređujući svoj život po Njegovom, za spasenje duše. Na Modravama vas očekuje redoviti dnevni ritam, samo u tišini, prilika za intenzivnu osobnu molitvu i produbljivanje molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem. Svi prijavljeni ulaze u pripremni proces sve do samog početka programa. Rade predvježbe u aplikaciji Notion koje uključuju razne aktivnosti (egzamen, čitanje, pisanje, opažanje i eksperimente).

Vrijeme, preporučena dob i trošak programa:

23. srpnja. – 1. kolovoza, 18 – 35 godina
– za studente i nezaposlene 135€
– za zaposlene 150€

3. – 11. kolovoza, 18 – 35 godina
– za studente i nezaposlene 120€
– za zaposlene 135€

Prijave: https://forms.gle/RqZskfkc4j2oMaTd7

Magis CRO

Projekt je međunarodnog karaktera te ako se mladi iz stranih zemalja prijave na Magis CRO, program će biti održan na engleskom jeziku. Temeljen na ignacijevskoj duhovnosti, sastoji se od dva djela: ignacijevskih eksperimenata i završnog događaja. Eksperimenti će biti prilika sudionicima da izađu iz svoje sigurne zone te da se okušaju u novim i nepoznatim situacijama. Oni će se istovremeno održati na pet različitih lokacija u Hrvatskoj, a moguće je izabrati jedan od šest eksperimenata koji su grupirani u sljedeće skupine: duhovnost, hodočašća, umjetnost, društvo i kultura.

Vrijeme i preporučena dob:
12. – 20. kolovoza, 18 – 30 godina

Trošak programa:
– za studente i nezaposlene 160€
– za zaposlene 175€

Prijave: https://forms.gle/Suv5CA9DGgyTLtrAA