SKAC-ov ‘lavić’ simbolizira sve vrijednosti ove udruge, a ponajviše biblijski simbol, čežnju da se bude odraz Lava iz plemena Judina, Isusa Krista. A taj ‘lav’ u svojoj grivi ima i jedan pramen zvan Modrave.

Kao i svi SKAC-ovi projekti, Modrave su dio formacije mladih, s ciljem upoznati sebe, kušati Boga, a onda pripadati i živjeti za druge.

Taj se pramen hrabro njiše na vjetru i isprepliće sa svim drugim projektima, čvrsto i ukorijenjeno na istim ciljevima, a slobodno u svojoj autentičnosti Modrava.

Zelenih, prirodnih, iskonskih, maslinastih, odmornih, životnih Modrava. 

Zeleno podsjeća na rast, zdravlje, obnovu, umiruje. Zato je i modravski simbol zelene boje. 

U modravskom slučaju, lav se oblikovao u prepoznatljivu granu maslina, koje su 120 puta, koliko ih ima na tom malom poluotoku nasuprot Murtera, blagoslov za svakog sudionika. Pramenovi lava sada postaju grane i listovi masline, trepere simbolično poput malih jezičaka vatre na drvetu koje gori, dok se u njemu samome nastanjuje Gospodin, baš kao u gorućem grmu pred Mojsijem.

Grbave masline, toliko su puta spasile male cvrčke i glave užarene od ljetnog sunca. Snažne i visoke masline, toliko su puta bile beskraj razmatranja u duhovnim notama i vježbama. Plodne i mirisne masline, toliko su nam puta rodile plodom, iako ih ponekad nismo znali zbrinuti.

Na kraju, Modrave ponosno vijore kao jedan od najdugovječnijih projekata SKAC Palme i s tom odgovornošću, održat će se i ove godine, još više ignacijevski.

Pratite nas i dalje za više informacija o prijavama i ne propustite #JednostavnoLjeto.