Od spuštanja modravskog kampa prošlo je gotovo dva mjeseca i iskreno smo zaželjeli – povratak moru. Tako je u subotu 22. listopada, na spomendan pape Ivana Pavla II., naša volonterska posada krenula u akciju – branja maslina! Sunce, more, Bog, radost, pjesma i – plodovi. Obilni plodovi. S veseljem s vama dijelimo da smo ubrali 400 kg maslina od kojih dobivamo 70 litara ulja! 

Raznovrsni set volontera

Ovoga puta našu modravsku ekipu sačinjavala je vojska od čak – 70-tak volontera! Posebno nas veseli činjenica da se radilo o volonterima iz različitih SKAC i MAGIS programa i ogranaka. Tako su s nama bili 3D ‘formatovci’ uz svoje animatore te sudionici duhovnih vježbi u svakodnevici pod budnim okom svojih pratitelja.  Svoj više davali su i članovi već dobro nam poznatih volonterskih sekcija SKAC zbora, medijskog tima i Podcasta, a predugo nisu mogli mirovati niti volonteri nedavno završenih 72 sata bez kompromisa.  Susret starih i novih lica, poznatih i nepoznatih, onih koji su na Modravama po prvi puta, a možda i nekih koji su posljednji. Sve nas je Bog objedinio u zajedništvu i harmoniji kakvu samo On može stvoriti.

Maslina je obrana!

Nato im pripovjedi ovu prispodobu: »Imao netko smokvu zasađenu u svom vinogradu. Dođe tražeć ploda na njoj i ne nađe pa reče vinogradaru: ‘Evo, već tri godine dolazim i tražim ploda na ovoj smokvi i ne nalazim. Posijeci je. Zašto da iscrpljuje zemlju?’ A on mu odgovori: ‘Gospodaru, ostavi je još ove godine dok je ne okopam i ne pognojim. Možda će ubuduće ipak uroditi. Ako li ne, posjeći ćeš je. (Lk 13, 1-9)

Uz prigodno evanđelje po Luki zasukali smo rukave i krenuli u akciju. Nakon prošlogodišnje suše i godine bez plodova, bili smo oduševljeni i Bogu zahvalni na bogatih 400 kg maslina koje je iznjedrilo čak 70 litara ulja! Od naših maslina nismo odustali, a naša vjera i trud bili su blagoslovljeni. Baš kao što i evanđelje spominje, Bog od nas nikada ne odustaje već nam uvijek iznova daje priliku da mu donosimo plodove. A dajući svoje vrijeme i marljive ruke za berbu ovih maslina, to smo i činili.

Više u stvorenome

U svom tom radu tražili smo – više u stvorenome. Tražili smo Njega svuda oko sebe. I pronašli ga. U prirodi. U drugima. I u samome sebi. Pronašli smo Ljubav. Tako smo se s mirom u srcu i osmijehom na licu vratili kući, a od Modrava i tog jednostavnog života oprostili se poznatim mislima pape Ivana Pavla II. čiji smo spomendan i slavili. Ljubav mi je sve objasnila. Ljubav mi je sve riješila. Zato se divim ljubavi gdje god je nađem. Ako su ljubavi velike koliko i jednostavne, ako se najjednostavnija čežnja može pronaći u nostalgiji, onda mogu razumjeti zašto Bog želi da ga pozdravljaju jednostavni ljudi; od onih čija su srca čista i ne nalaze riječi da izraze svoju ljubav.

Pripremila: Ema Smrtić

  • 9
  • 1
  • 8
  • 7
  • 5
  • 4
  • 2
  • 10
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]