Štogod da ti je zarobilo glavu mislima, i srce grijesima, znaj: Bog te želi osloboditi!

Ako osjećaš da ne možeš sam/sama – istina je to! Ni ne možeš.

Samo Bog zna trenutak, samo Bog ima metodu… da te oslobodi okova i trnova bez da te to razbije i rascijepi, samo On to može neprestano, blago i s ljubavlju. Oslobađati te za ljubav.

Jednostavno je. Do slobode ćeš tako da Mu dozvoliš da ti se približi, i da na svoj način, pomalo, te odveže i očisti.

Sveti Ignacije je to prošao na svom životnom putu od Pamplone pa do Rima, i pomogao je mnogim dušama da uniđu u slobodu življenja s Bogom i Njemu na slavu. Ostavio nam je knjižicu duhovnih vježbi, i neke prokušane načine kako unići u iskustvo Božje prisutnosti.

Stoga ako je tvoja čežnja za slobodom veća od svakakvih strahova koji su se narojili u tebi – pravo mjesto za tebe ovo ljeto jesu Modrave. Jednostavnost življenja pod šatorom, na suncu, uz more, u masliniku… gdje ti svako stvorenje nudi priliku da vidiš, čuješ, namirišeš, okusiš i dodirneš ljubav Božju! To je mjesto slobode, tamo te čeka tvoj gorući grm!

Misliš se bi li i ne bi li, trebaš li ovamo ili onamo, hoćeš ovako ili onako?

Pitaš se hoćeš li moći bez mobitela, bez informacija, poruka, pornografije, vijesti, slatkiša, kreveta, kauča, odnosa?

Ako se u tebi sučeljavaju želja za jednostavnim životom i vihor tih strahova, navezanosti i briga… Presijeci sve to i prijavi se. Napravi korak prema slobodi –  toliko bar možeš… jedna mala prijava, za mali program… i pusti se da vidiš dokuda će te onda On odvesti.

Usudi se više u dubinu odnosa s Bogom koji ti priprema puninu življenja.

U jednostavnosti.

Na Modravama.

Više informacija i prijavnicu možeš naći OVDJE