Otvorene su prijave za program ‘Više u dubinu’, SKAC-ove duhovne vježbe u šutnji, koji će se održati od 31. prosinaca 2022. do 8. siječnja 2023. u Hrvatskom Leskovcu pored Zagreba, za mlade od 18 do 35 godina.

Duhovne vježbe u šutnji su za one osobe koje se žele pripremati i potom skloniti u tišinu, od svijeta, tražiti i pustiti Boga još bliže, uređujući svoj život po Njegovom, za spasenje duše. U Hrvatskom Leskovcu, u osam dana, očekuje vas redoviti dnevni ritam, samo u tišini, prilika za intenzivnu osobnu molitvu i produbljivanje molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem.

Nakon što se prijave, svi sudionici ulaze u pripremni proces sve do samog početka programa. Rade predvježbe u aplikaciji Notion koje uključuju razne aktivnosti (egzamen, čitanje, pisanje, opažanje i eksperimente).

Prijavnica je na dnu teksta, a ovdje su osnovne organizacijske informacije i uvjeti za duhovne vježbe:
Vrijeme: 31.12.2021.-8.1.2022. (dolazak je predviđen do 9h, a odlazak u poslijepodnevnim oko 17h).
Mjesto: Hrvatski Leskovac, Leskovački brijeg 15, kod karmelićanki BSI.
Prijevoz: u osobnom aranžmanu (automobil, autobus, vlak)
Duhovnik: p. Tomislav Rukavina, DI
Program: ignacijevske duhovne vježbe u šutnji
Uključuje: zajedničku kontemplativnu molitvu, nagovore, osobnu molitvu, razgovore s pratiteljem, osobni osvrt na dan, molitvu pred Presvetim, tjelovježbu, održavanje kuće.

Uvjeti:

  • Psihološka stabilnost (zbog zahtjevnosti programa osobe sa psihološkim poteškoćama nisu u mogućnosti obavljati ovakav tip duhovnih vježbi).
  • Cijena: 1300kn za radnu mladež, a 1000kn za studente.
  • Cijena uključuje smještaj i prehranu za 7 punih dana. Realna cijena je veća, pa ukoliko netko želi dati više i time ‘pomognuti’ nekog studenta, može. To naznačite pod dodatno.
  • Akontacija: 300kn (platiti je treba do tjedan dana nakon prijave).

Za dodatna pitanja i informacije možete se obratiti na: idom@skac.hr.

Broj mjesta je ograničen.
Rok prijave: 30.11.2022.

Ako se slažete s uvjetima, prijaviti se možete klikom miša na poveznicu u nastavku: PRIJAVNICA.