Najveći beskompromisni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” u Hrvatskoj se održava osmu godinu zaredom pod sloganom “Zagrli srcem”. Ove će se godine volonterske akcije održati od 14. do 17. listopada u 16 hrvatskih gradova.

Svi ponekad osjećamo potrebu da budemo korisni u društvu, a ponajviše kada vidimo da bi svijet mogao, ali i trebao biti šareniji nego što jest. Vratiti osmijeh na tužno lice, obojiti zid na kojem više nema boje. Urediti park u kojem se djeca više ne igraju, pružiti riječ podrške onima koji je nemaju ili posaditi cvijet na mjestu gdje već odavno nema cvijeća.

Za sve koji žele svoj grad učiniti ljepšim i boljim mjestom, razveseliti starije sugrađane, ili pak one najmlađe prijava na “72 sata bez kompromisa” idealna je prilika. A to mogu učiniti već danas jer su prijave za najveći volonterski projekt u Hrvatskoj službeno otvorene!

Mladi, od 15 do 35 godina, mogu se prijaviti samostalno ili u grupi od 3 do 5 osoba, a prijave su moguće na mrežnim stranicama “72 sata bez kompromisa”. Budi promjena u društvu, sudjeluj beskompromisno i prijavi se na projekt! I naravno, Zagrli srcem!

Volonterskim akcijama želi se potaknuti društvo na aktivnije sudjelovanje te promovirati volonterstvo kao poželjnu aktivnost. U pitanju nisu samo radne akcije, već ekološke te socijalne kroz koje volonteri imaju priliku pristupiti ljudima koji su zaboravljeni od društva, a nažalost i najčešće socijalno distancirani te onim najpotrebitijima. Kroz 72 sata volonteri beskompromisno daruju svoje vrijeme, vještine i talente te se stavljaju na raspolaganje najpotrebitijima. Ujedno upoznaju nove ljude, stvaraju osjećaj zajedništva, a s akcija odlaze radosni i ispunjeni.