Započele su prijave na 3D formaciju za akademsku godinu 2020./2021. Cilj 3D-a je omogućiti formaciju mladog kršćanina, a kako je djelovao na našeg Domagoja možete pročitati u nastavku:

Mogu oslikati važnost 3Da za mene jednom vrlo jednostavnom činjenicom: vrijeme direktnog poznanstva s Bogom računam tek od početka prve godine 3D formacije. Dakle jedan od najvažnijih perioda mog života dosada je obilježen tom formacijom, ali ću ovu priču započeti od vremena prije toga.

Odrastao sam u čvrstoj katoličkoj obitelji, no moja vjera je sve do sredine srednje škole bila poprilično površna. Nije me to previše zanimalo, ali sam uredno izvršavao sve vjerske „obveze“. Tada sam pred kraj srednje škole trudom jednog isusovca počeo malo više ulaziti u cijelu priču što to zapravo znači biti katolik i tada su počeli moji prvi doživljaji Boga kroz euharistijska klanjanja i kampove na koje me taj isusovac pozivao. Kada sam prvi put čuo za 3D formaciju, ubrzo sam se i poprilično zagrijao za tu ideju jer mi ju je predložio moj dragi pater. Tek sad, nakon završene dvije od tri godine formacije, mogu slobodno reći da pojma nisam imao što me čeka. Tek sad, nakon dvije godine, vidim da je program nadmašio moja očekivanja otprilike koliko su orgulje veće od pastirske frulice. Prije nego sam došao na 3D, poznavao sam Boga, ali mi se on činio poprilično dalek. Na 3D formaciji dali su nam oruđe kako da Boga, tog uzvišenog tvorca svemira, upoznamo izbliza, da ga upoznamo kroz male stvari, da ga naučimo tražiti i nalaziti u svemu i svakomu. Dobili smo priliku sprijateljiti se s Bogom kao s bilo kojim drugim dobrim prijateljem. Smatram da nemam boljeg prijatelja od Njega jer nikome ne mogu u toj mjeri sve priznati kao što mogu Njemu! I to je, dragi moji, jedan od najljepših darova koji sam od Boga dobio preko 3D formacije. A bilo je i drugih darova… mnogo drugih darova.

Svima koji se premišljaju ponajprije bih savjetovao da budu otvoreni Bogu! Ne samo da budu otvoreni pri donošenju odluke, nego i jednom kad se opredijele i krenu na formaciju da budu otvoreni Njegovoj ljubavi. To je način kako možemo dobiti najviše i pritom uživati u Njegovoj prisutnosti!

Domagoj, polaznik 3D formacije