Trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija otvara prijave za akademsku godinu 2022./2023. Cilj programa omogućiti je formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, produbljivanje odnosa s Bogom, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Prvo D je za dušu i usmjereno je na naravnu zrelost polaznika kroz predavanja, samopromatranje, grupni rad i eksperimente. Drugo D označava duh, a pruža osnove ignacijanske duhovnosti i iskustvo duhovnih vježbi u svrhu osnaživanja osobnog iskustva Boga. Treće D stoji za društvo, i kroz upoznavanje socijalnog nauka Crkve i suradnju s različitim projektima i udrugama otvara vrata pojedincu kako bi mogao biti djelotvoran za Drugoga i živjeti svoje poslanje.

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1D i 2D. Program prve godine vodi pater Bojan Bijelić i počinje 3. listopada, a susreti svih sudionika su ponedjeljkom u 20h.

Prva godina 3D formacije sudioniku omogućuje poticajno okruženje u kojem će:

 • razvijati svijest o sebi prepoznavanjem i izricanjem nutarnjih pokreta;
 • razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se;
 • vježbati se u krepostima kroz konkretne zadatke i eksperimente;
 • iskusiti bogatstvo zajedništva.

Kako se prijaviti na prvu godinu?

 • Najprije popunite prijavni obrazac (dostupan niže), a prijava time nije gotova.
 • U listopadu nema grupnog rada, nego vam nudimo samostalne načine rada koji vam mogu pomoći da se konačno odlučite za program. Također taj mjesec postoje selekcijski procesi kroz koje ćemo biti slobodni vam reći, ukoliko opazimo, da niste odgovarajući kandidat za ovaj program.

Koji su uvjeti upisa?

 • Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina (uključno).
 • Osim godina, uvjet je spremnost na promjenu života. Dakle, kroz program želimo pomoći dušama da donose odluke s Bogom i mijenjaju svoj život u suradnji s Njim, onako kako ih On poziva. Ako nemate želju za time, onda preporučujemo da se ne prijavljujete, već da odaberete druge programe SKAC-a.
 • Broj mjesta je ograničen te je za prijavu potrebno detaljno pročitati i pravovremeno ispuniti sljedeću prijavnicu dostupnu na LINKU.
 • Na e-adresu koju navedete u prijavnici stizat će daljnje obavijesti. Napominjemo da 22. i 23. 10. 2022. imamo obavezni susret, zato je važno da rezervirate taj vikend, a raspored izvođenja ćemo vam pravovremeno javiti.
 • Od svakog sudionika očekuje se redovito pohađanje formacije kroz cijelu akademsku godinu. Ako imate pitanja kontaktirati nas možete na: 3dformacija@skac.hr.

S obzirom na epidemiološku situaciju, prilagođavat ćemo se odredbama, pa je moguće da će se neki dio programa odvijati online.

A evo što kaže i jedna polaznica o iskustvu pohađanja 3D formacije:
“3D nije uputstvo koje će uvijek poslužiti kao sredstvo za uklanjanje naših teškoća, patnji ili borbi niti su ljudi koji ga vode rješenje za naše unutarnje neurednosti. 3D je nevidljivi plašt ljubavi. Dozvoliš li da te ogrne, s njim ostaješ hodati kroz život. No ovaj put bez straha da ćeš se umoriti, razočarati ili izgubiti bitke. Jer nije važno. Oslobođen si od sebe i svojih očekivanja i ludo vjeruješ da je ono što je iza ugla čekalo baš tebe.”