Subota je u SKAC-u bila obilježena eksperimentima. Eksperimenti su važan dio ignacijevskog odgoja i iskustva 3D formacije. Cilj je kroz konkretne aktivnosti pomoći sudionicima pronaći Boga u svakodnevnom životu, u svojim aktivnostima i osobama koje susreću – čak i tamo, gdje ga nikada ne bi očekivali. 

Sudionicima su ponuđene tri mogućnosti: radionica o automobilima i dronu, slikanju i kaligrafiji te odlazak na Sljeme i pomoć u župnoj kući.

Odabrala sam eksperiment kaligrafije i slikanja koji je vodila Iva, kreativna vodilja cijelog procesa. Iva nam je pokazala osnove kaligrafije, ali i umijeće spajanja raznih boja, motiva te koliko brzo nelogično može postati logično ako slijedimo svojeg ”nutarnjeg umjetnika”.  Naime, svaki od sudionika je dobio svoj komad platna za slikanje i mogao umrljati bijelu pozadinu onim što želi i ostaviti trag svojega bića.

Kroz eksperiment sam naučila kako slobodu, osjećaje i boje staviti na platno.  Temeljno što sam naučila je da ono što želim ne može uvijek ispasti onako „savršeno“ kao zamišljeno u mojoj glavi, ali bitna je dosljednost onome što težim. Bitna je ravnoteža onoga što ja očekujem od sebe i onoga koliko uistinu mogu ponuditi. Naučila sam zavoljeti svoje nesavršenosti i prihvatiti da je moj odraz drugačiji, nerijetko i ljepši u tuđim očima nego u mojim – vlastitim.”

Hvala i Ivi što je vješto prenijela poantu življenja kroz šarenilo i pokrete rukom!

Lara Perošević, sudionica 2.godine 3D formacije