Kao kršćani pozvani smo jedni drugima pomagati na zajedničkom putu prema Nebu. SKAC se svojim djelovanjem već dugi niz godina trudi u tome. Brojnim programima i aktivnostima omogućuje mladima osobni razvoj, gradnju čvrstog odnosa s Bogom te osjećaj pripadnosti i zajedništva kroz steknuta prijateljstva.  Kako bi privukli nova lica, otvorili mladima uši i oči za Boga te možda nekome i promijenili život, poslali smo naše 3D-ovce u srednje škole. Predstavili su učenicima SKAC-ove najpoznatije programe – Modrave, 72 sata bez kompromisa i 3D formaciju.

U nastavku donosimo osvrt polaznice 1. godine 3D formacije sa susreta s mladim nadama na Zdravstvenom učilištu:

Na blagdan Pedesetnice prisjećamo se silaska Duha Svetoga nad apostole i bitne zadaće koju je Isus stavio pred njih, ali koja vrijedi i za nas vjernike danas – propovijedati i širiti Njegovu Radosnu vijest. Ususret ovogodišnjoj Pedesetnici za jednu mini evangelizaciji dobili smo priliku i mi – sada već iskusni prvašići 3D formacije.

Ovaj put, u sklopu još jednog eksperimenta, poslani smo da idemo onima čiji život tek kreće s pravom formacijom – srednjoškolcima. Neki bi rekli da je to mladež koja je sada u „najgoroj“ dobi, u onoj fazi puberteta kada su pomalo ludi i nezaustavljivi, željni što više zabave i ludih provoda. Iako na prvu možda tako izgleda, iza maske se krije nešto puno dublje. Prije bih rekla da su upravo sada u dobi kada najviše žeđaju za istinskom ljubavlju i pripadnošću. Upravo sada njihova duša obilno žudi za Njim, a da toga nisu ni svjesni.  Znam to iz vlastitog iskustva. Stoga je bio pravi blagoslov pred njima svjedočiti svoju vjeru i sve što je Bog preko SKAC-a učinio u mom životu za vrijeme srednje škole, a čini još i danas.

Iako je pri samom dolasku postojala mala trema i nesigurnost, Gospodin nam je već na početku malim znakom pokazao da On vodi ovaj susret i da je tu da se proslavi.  Onda je sve bilo lakše. U razredu nas je dočekalo osmero učenika. Iskreno, možda je bilo mrvicu razočaravajuće na prvu. Ali ubrzo se opametiš i sjetiš – ako se i u samo jednom srcu probudi čežnja za Njim, bilo je toliko vrijedno doći.

Na kraju susreta, vidjevši zainteresiranost za projekte SKAC-a na mladim licima, prisjetili smo se i sami koliko dobroga SKAC čini za mlade. Koliko puni mlada srca Njegovom milošću te koliko mladima pomaže u cjelovitom razvoju. A ono najljepše u predstavljanju programa i osobnom svjedočenju je bilo prisjećanje svega što je Bog učinio za tebe samoga. Prisjećanje svih onih divnih trenutaka kada ti je pokazao koliko si ljubljen i dragocjen u Njegovim očima. Odjednom se i u meni probudila velika zahvalnost. Takvi trenuci te nauče da svaki put kada misliš da ti On nije blizu, dovoljno je samo sjetiti se svega što ti je dao. Tada će tvoje srce ponovno, barem na čas, radosno zaplesati.

Nakon 40 minuta sat je otkucao i zvono je označilo kraj našeg susreta. Međutim, čvrsto vjerujem da je ovo za nekoga bio tek početak i da je nečije srce upravo tada počelo jače kucati za Gospodina. Tko zna, možda se već sljedeće godine s nekim susretnemo u SKAC-u 🙂

Ema Smrtić