U četvrtak 16. veljače održana je posljednja radionica iz ciklusa Više od doživljaja – emocije. Razgovarali smo s jednom od sudionica ciklusa o njezinim iskustvima: 

Što te je potaknulo na prijavu za ove radionice? 
Privukao me naziv radionice, budući da se u svakodnevnom radu nalazim između cijelog spektra različitih emocija malene dječice s kojima radim. 

Što ste konkretno radili na čak četiri susreta?
Kroz četiri susreta radionice naučila sam kako prepoznavati, imenovati i usmjeravati svoje emocije, te da nas naše emocije mogu voditi Bogu ili udaljavati od njega. I da ono što je nama ugodno ili neugodno nije uvijek znak da smo na dobrom ili lošem putu. Nakon svakog susreta imali smo određene zadatke koje smo trebali odraditi. Najteži dio bio mi je svakodnevno ispunjavanje dnevnika emocija, gdje u početku nisam znala imenovati ili prepoznati emociju ako ona nije jako izražena. Prepoznajući i imenujući emocije razmišljali smo o različitim emocijama postavljajući pitanja: Koji gubitak mi može izazvati tugu? Koje su moje vrijednosti? Što mi je u životu izvor punjenja ili radost? i slično; pronalazili smo riječi kojima bi pobliže i detaljnije opisivali ono što osjećamo.

Zvuči dinamično i kompleksno, ima li možda nešto što ti je osobito ostalo u sjećanju? 
Na poseban način urezala mi  se slika lađe (života) koja plovi morem, a iznad nje dolaze (i odlaze) različite oluje, vjetrovi, uzburkanost, ali i toplina sunca. Drugi trenutak je bio kad mi je postavljeno pitanje “Gdje mi je bio Bog?”. Ta pomisao se često javljala u meni tijekom ostatka tjedna, gdje bi na trenutak zastala i potražila odgovor na to pitanje.

Kakve su ti bile domaće zadaće?
Posebno mi se svidjela ona u kojoj  smo trebali pronaći Isusova emocionalna stanja u Bibliji. Razmišljajući o Isusovim osjećajima, Njegovim susretima s drugim ljudima, suosjećanjima, potresenosti, i svim teškim trenutcima kroz koje je pošao, osjećala sam koliko nam je Bog blizak u našem svakodnevnom životu i onome što sami osjećamo. 

Danas otvaramo prijave za novi ciklus radionica Više u slobodu – granice. Prijavnica je na poveznici. Ciklus počinje 9. ožujka 2023.