Stvarnost – kako stvari stoje

Mi smo neprestano bombardirani slikama i mišljenjima i gotovo ne postoji mjesta da pronađemo svoje pravo ja ili da dopustimo Bogu da nas pronađe. Mi često ne znamo ili umrtvimo svoje vlastite čežnje, naše strasti i osjećaj našeg pravog poziva. Bez mudrosti Duha lagano možemo imati osjećaj da ne upravljamo svojom sudbinom, da smo marionete nad kojima vlada trenutak.

Božji san

S našim najdubljim jastvom, prostorom gdje nam Bog govori, dolazimo u doticaj kroz razlučivanje. Razlučivanje nije samo nužno kada se moraju riješiti ozbiljni problemi, to je sredstvo nastojanja da bolje pratimo Gospodina dan za danom i sat za satom.

„Jer će mudrost ući u tvoje srce i spoznaja će obradovati tvoju dušu. Oprez će paziti na te i razboritost će te čuvati.“ Izr 2, 10-11

„Mudrost je sjajna i ona ne tamni: lako je vide koji je ljube i nalaze je oni koji je traže.“ Mudr 6,12

Naš odgovor

U sljedećih deset godina želimo podijeliti s drugima ovo najtemeljnije otkriće naših života: Isusa Krista

Želimo pomoći ljudima da ga pronađu i da žive Njegovim putem.

Želimo pratiti ljude dok oni razlučuju kompleksne izbore u društvenim, ekonomskim, kulturnim i političkim sferama. Pomoći ćemo stvoriti okruženja koja pogoduju slobodnim osobnim procesima, slobodnim od društvenih ili etničkih pritisaka.

Želimo promovirati dubinsko proučavanje Duhovnih vježbi. Želimo davati vježbe u mjestima društvene isključivosti tako da ljudi znaju da su dio naše obitelji u solidarnosti jedni s drugima i sa Stvoriteljem.

Želimo ponuditi dublju alternativnu sekularizmu. Zrelo sekularno društvo će dopustiti veće i bolje vježbanje religijske slobode, prepoznavajući složene dimenzije ljudske slobode.

Poduzmi nešto